България си отива, дами и господа!

Публикувано в 14:37  часа

емил-василевБГ си отива!

След Освобождението от турско робство България бе във възход, водена от идеала за обединение на всички българи в една държава – огромна раждаемост, страхотен икономически подем, чудеса от храброст на бойното поле.

След националните катастрофи по време на Междусъюзническата и Първата световна война, единственото  което ни крепеше да не се разпаднем като нация, бе социализЪмът. Добър или лош тоталитарният режим поне ни държеше, макар и силово, в рамките на държавните граници, а индустриализацията направи милиони мизерстващи селяни „бели хора“, предоставяйки им в разрасналите се градове достъп до такива непознати екстри на цивилизацията като електричество, топла вода, парно отопление…

След 10-ти Ноември обаче бяхме като отвързани псета.

За 25 години „демокрация“ 1/3 от населението на страната си разпродаде имотите и я напусна завинаги, а децата на емигрантите няма да се върнат никога, просто защото не говорят български и нямат нищо тук.

ЕС и НАТО се оказаха дъвки, които не засищат глада, нито измиват очите на набързо създадената на база комунистическата номенклатура нова политическа класа. Последната за четвърт век така и не измисли нито една креативна идея за развитието на БГ, нито даде причина на населението на тази територия да остане в нея.

Защо румънците са толкова непоколебими борци срещу корупцията? Сигурно сте си задавали този въпрос. Защото в Румъния не само вкарват корумпираните в затвора, там конфискуват и цялото им имущество. Само за 2014 година със съдебни решения са конфискувани от корумпирани политици и чиновници имоти на стойност 310 милиона евро. За една година! За сравнение толкова струва цялата наша магистрала „Струма“.

Как постигат тези успехи ченгетата и магистратите в братска Румъния – питате се, нали? Откъде произтича тази тяхна гражданска смелост и професионална непоколебимост? Отговорът е много прост: получават процент от тези суми като надбавка над заплатите си.

По данни на БГНЕС,  годишно в БГ влизат в сила около 4000 присъди за лишаване от свобода за различни престъпления. Близо 20% от престъпниците обаче започват да се укриват – около 700 души всяка година. От тях полицията успява да открие едва 1/3-та – около 250 души. Други 250 души „размислят“ и сами се предават. Но 200 затворници годишно изчезват завинаги и никога не изтърпяват наложените им наказания.

По улиците и в момента се разминаваме с хиляди убийци, грабители и изнасилвачи, а държавата вече четвърт век не може да намери механизъм, по който извършителите на тежки престъпления да си получат заслуженото. Припомням ви, че РЗС навремето разкри СТОТИЦИ СЛУЧАИ на помилвани от президента Георги Първанов убийци, изнасилвачи и грабители, които са плащали рушвети на членове на Комисията по помилванията.

Това е истината, другарки и другари, дами и господа, пък който има очи ще я види ,и който има уши – ще я чуе…

 

 Емил Василев, адвокат, зам.-председател на РЗС

………………

На страницата на Емил Василев във Фейсбук може да прочетете и откритото му писмо до Бойко Борисов