• Home »
  • На Фокус »
  • Българи, зарежете ракията и мислете! Референдумът ни тласка към олигархична държава

Българи, зарежете ракията и мислете! Референдумът ни тласка към олигархична държава

 

Публикувано в   10:26  часа

Събудете се, българи!  Референдумът на Слави ни тласка към Ада на олигархично-криминална държава! Преодолейте апатията си и ме прочетете, а след това ме опровергайте с контра аргументи, ако можете!

Слави-Трифонов

Очаква се масова подкрепа за два от въпросите на Слави: за намаляване на партийните субсидии до 1 лев за  глас и мажоритарен избор на народни представители.

Безспорно, субсидията е мародерство на фона на мизерните детски надбавки, пенсии и недостиг на средства за лечение на все по-болния народ. А от тези субсидии се плащат и заплати на партийните ръководства на национално и регионално ниво. Партии-милионери в държава от бедняци е симптом за пълна абдикация от всякаква социална справедливост. На това скрито ограбване на народа трябва да се сложи точка,

но Референдумът на Слави

не е пътят към Рая,

а ни лишава ЗАВИНАГИ от шанса за по-нормална държава.

Подкрепата за тези два въпроса са последните две стъпки към установяване на Олигархично-криминална държава.

Смятате, че преувеличавам?!

Да си представим, че след допитването субсидията придобие друг цифров изглед. През оставащите две години до парламентарните избори, основните партии ще получат:

ПП ГЕРБ – 1 124 625 лева на година.

КП „БСП – лява България” – 530 582 лева на година.

ПП „ДПС“ – 510 508 лева на година.

КП „Реформаторски блок“ – 305 940 лева.

КП „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ – 250 881 лева.

При толкова драстично намалена субсидия в парламента ще останат само най-богатите партии, които ще си организират един неофициален двуполюсен модел, а по-малките партии ще изчезнат завинаги.

В момента рекламен предизборен клип от 30 секунди в bTV струва 9 103 лв. За да бъдат видяни от повече зрители, тези клипчета трябва да бъдат излъчвани поне три пъти на ден и поне три пъти в седмицата. Или общо около 40 пъти в месеца, което се равнява на 364 120 лева.

364 120 лева за 10 минути презентация на кандидати и програми! И то само в една телевизия. Колко партии ще могат да си го позволят? Не повече от три-четири. За допълнителните разходи и те ще разчитат на „дарения”- най-лесният път за закрепостяване.

Останалите партии нито ще имат средства за телевизионна реклама,  нито ще имат пари за пътувания из страната, даже и за плакати няма да им остане. Дори в тъмната стаичка няма да се разбере кой се е кандидатирал, тъй като в интегралната бюлетина не се изписват имената на кандидатите.

Как партиите ще решат проблема с финансирането при такава субсидия?

Краткият отговор е „война”. Еднолевовата субсидия ще доведе до люти битки между партиите за разпределение на спонсорите-олигарси.

%d0%b4%d0%be%d0%bd%d1%87%d0%b5%d0%b2-%d1%82%d1%80%d0%b8%d1%84%d0%be%d0%bd%d0%be%d0%b2-%d0%b3%d0%b5%d0%be%d1%80%d0%b3%d0%b8-%d1%81%d1%82%d0%be%d0%b5%d0%b2

Левчето на Слави на практика ще доведе до мечтаната от корпорациите пълна зависимост на политическите партии от едрия бизнес.

Едрият бизнес навсякъде по света процъфтява на ръба на закона, но у нас по традиция  функционира под ръба на закона. Бизнесът не се интересува от народните неволи, а от собственото си разрастване, което не може да се случи без инфилтриране във властта на собствени кадри. Доган ги наричаше „обръчи от фирми”, но все пак чрез субсидията партиите имаха известна относителна независимост. Слави иска да няма такава.

Изкусителният въпрос за намаляване на субсидиите  е целево свързан с въпроса за МАЖОРИТАРЕН ВОТ.

%d0%b3%d0%b5%d1%80%d0%b3%d0%be%d0%b2-%d1%81%d0%bb%d0%b0%d0%b2%d0%b8-%d1%82%d1%80%d0%b8%d1%84%d0%be%d0%bd%d0%be%d0%b2

Мажоритарният вот е легалният начин олигархията да влезе в Народното събрание през парадния вход. Такъв вот ще позволи  на Гергов, Ковачки, Прокопиев и т.н. да изпратят подходящите за тях хора в парламента.

Нито един почтен, можещ и необвързан с партии българин няма да влезе в мажоритарен парламент.

Анна Баракова няма и да мечтае за втори мандат, но Бареков ще се върне. Дори известният български учител-просветител, физикът Теодосий Теодосиев, няма шанс за депутат. Даже да обучава по 100 ученика на ден, пак няма да достигне финансова възможност да си плаща за реклама по телевизията в горецитираната сума. Като мажоритарен кандидат той ще бъде принуден  да търси спонсор за своята кампания. Само при това условие ще попадне  в телевизионния праймтайм и ще го инсталират върху билбордовете.   След това единственото, което ще трябва да прави, е да си връща борча.

Дали Слави не знае това? Знае, разбира се.

Слави може да няма морал, но мозъкът му е сметачна машина. Нито един от шестте му въпроса не беше случаен, всички бяха обвързани помежду си и ориентирани към крайната цел – цялата власт в ръцете на олигархията. В случая той се явява  рупора, пешката и офицера на онази част от олигархията, която или е изритана от властта, или все още не е добре представена в нея.

Ако Слави беше отговорен българин, щеше да пусне въпрос за свикване на Велико народно събрание за актуализиране на Конституцията. Вместо това той реши да осигури чрез референдума окончателно срастване на власт и организирана престъпност. Въпросът му за прекия избор на полицейски началници, който разумно бе отхвърлен, на практика ни поставяше в риска босовете на ъндърграунда да завладеят официално полицията, осигурявайки си пълен комфорт за   различните видове престъпен трафик. Още при този въпрос трябваше да ни светне червената лампичка, че зад този референдум наднича  криминалното Задкулисие от времето на приятелите му Илия Павлов и братята Васил и Георги Илиеви.

Ако нямаме потенциала да видим каква схема прикриват въпросите, значи си заслужаваме казана, към който ни тласка шоумена. Този казан е в Деветия кръг на Ада и от него никой не е излязъл жив. Ще врим в него до края на съществуването на България.

 

Станислав Иванов, Фейсбук

Изпратено в лично съобщение до  Между редовете.сом

ПОДОБНИ: „Градушка“ по Иво Сиромахов