Атанас Манушкин за българските партии и международното положение

 Атанас Манушкин за българските партии и международното положение

Атанас Манушкин е един от популярните анализатори на политически събития във Фейсбук. Постовете му са гърмяща смес от дълбока мисъл, фин сарказъм,   ирония и самоирония – поразяващите оръжия на всеки високо развит интелект.

Предлагаме няколко от последните му статуси. Заглавието е на Между редовете.сом

Хубаво е да се знае:

1.Фирмите – „РБ- Глас народен“, „Нова Република“, „Да, България“ са акционерни дружества, изповядващи единний светъл глобализъм. Регистрирани са в офшорни зони с неясен собственик и средства. За тях България е анахронизъм, отмиращо понятие. Колкото по-бързо се закрие държавата и изчезне народът, толкова повече дивиденти ще си разпределят.

2.ЕТ „ГЕРБ“ . Собственик на тази групировка е някакъв немски фонд. Там принципът – „каквото докопаме-наше си е“ е превърнат в религия. Счетоводният баланс при тях не можете да намерите никъде, колкото и да ровите. „Гугъл“ е безсилен. Възможен фалит.

3.“БСП“ – ЕМК /ебалимумаматакаквисме/- за Европа, хубаво с Русия, нека да е НАТО, Крим е Руски, но да го върнат на Русия, защото е украински на кримските татари от България . Болни са. Мотото – да свалим ЕТ „ГЕРБ“, защото ни омръзна да са те точно, е химн, написан от левия Сорос.

Другите без „Възраждане“ и  Добри Божилов, са нещо като дуфалак за политическия запек.

….

Във Финландия четирима мигранти са изнасилили 14 годишно момиче. Надяваме се, че ще осъдят момичето, че се е стигнало до там. Или майка му, задето не е легнала тя. Но пък има надежда, след като в Норвегия и Швеция по улиците патрулират доброволни отряди от ислямисти, които ще следят за морала.

….

Днес се наложи да отскоча до едно гето, наречено София, та и столица. Наистина се виждаше какво диша човек. Баси лудницата! Но пък си имаше нещо от мое време – трамваите едни такива недохранени, унили – квичат, скърцат, сърцето да ти скъсат. Стана ми жал. Но всичко си дойде на място, като влязох в болница „Токуда“. Хиляди тонове месо. Много болен народ, бе. Прилича ми на аерогара – влизат, някои излизат, други излитат.

Терминал. Та и прозорците се отварят само отгоре, явно за да не се метне някой. Пробвах, но разбрах, че само аноректик може да се промуши през цепнатината, или да се нарежеш на парчета…Там печелят от всичко. Мисля, че само от паркинга могат да се самоиздържат. Инак докторите са добри и мили хора. Ама и в техните стаи прозорците не се отварят изцяло. Каква е причината, мога само да гадая. Другият път като отида пак по принуда, ще споделя  още впечатления.

Между редовете.сом

1