Близка фирма до ГЕРБ ще достави най – много дози от ваксината на AstraZeneca

 Близка фирма до ГЕРБ ще достави най – много дози от ваксината на AstraZeneca

Леко затишие има или по-точно се захлупва историята относно доставките на ваксината на „AstraZeneca“.

Чудно е как вчера премиера обясняваше за гласа на опозицията, който трябва да се чува, а всъщност това че майка на евродепутатка от ГЕ(Р)П ще доставя най-голямата част от ваксините се замита под килима.

Как точно е избрана поръчката на тази ваксина и тя е предвидена за масова ваксинация на населението също е загадка.

Още повече, че се чуват гласове от доста страни по света, че тя е най-ниско ефективна.

Каква е точно връзката? Зоя Георгиева Паунова е майка на Ева Майдел и от 2010 г. е представител на концерна за България. Там е и Марио Илиев, който е представител на завод, работещ с „АстраЗенека“, като едновременно с това е и регистриран застъпник на ГЕРБ.

Интересно! В групата само липсва Варненският аптекар дето подписва без да чете.

Та да се върна на въпроса, колкото и да си затваря човек очите и да погледне през пръсти, тук нещо намирисва да не кажа, че яко смърди…

Да ме разберете правилно нямам отношение към великобританската фирма, а към връзките и зависимостите на нейните представители в България.

Още един въпрос имам, който също ме гложде.

Защо от същата марка са поръчани толкова много дози, колкото тотално не могат да се употребят, предвид това, че над 50% от населението няма намерение да се ваксинират?

Комисионната ли е голяма или ще препродаваме имайки предвид, че от такава операция ще трябва да се връщат пари в Европа но пък част от печалбата ще остане тук и някой пак ще получи част комисионна ….

Все интересни въпроси, които изникват на първо четене, и които властта и медиите тактично избягват или замитат под килима.

#РевизияСъдЗатвор

Тихомир Василев, фейсбук

1