Борисов взе мандата и запраши към…Очаквайте подробности!

 Борисов взе мандата и запраши към…Очаквайте подробности!

Интернет взе на подбив  известен новинарски портал заради заглавия и съдържание под тях. Едни от заглавията са подвеждащи, други звучат смешно, нелепо или в код жълто, като в таблоид от квартален обхват.  Читатели отбелязаха прилики със стила на сайтовете за фалшиви новини.

Ето част от последните публикации и коментари към тях:

ЕС треска го тресе: Рейтингът на Марин льо Пен расте преди втория тур на изборите във Франция

Коментар на читател:  Гледам, че  под заглавието се цитират само социологически данни. Къде е изречението за треската в ЕС, че не го виждам в дългия текст от десет изречения? 😀 Моля авторът да отговори! Иначе има опасност да решим, че сайтовете за фалшиви новини, специализирани в  подобен тип „сензации“, са дъщерни образувания на Блиц!

Ужас в Кюстендилско! Мор отчая местните

Коментар: Мор ли? Мор е болест, природно бедствие по хора и животни. Унищожаването на растенията, в случая черешите, поради климатични аномалии, не влиза в понятието „мор“. Заради студовете и други овошки измръзнаха, но с природата човек не може да се бори. Но глупостта човешка е в състояние да пребори нормалността в информационното осведомяване. Право казват хората – Блиц заприлича на сто процента на сайтовете за фалшиви новини. Въпросът е защо се получи така? Взехте си под наем някой от списвачите на онези долнопробни сайтове? Или те са си ваш продукт, но ви е омръзнало да поддържате толкова много портали за фейк новини, та ще карате само на една писта?! Ами вижте си броя четения на статия – това трябва да ви говори много, ако ме разбирате. Верно, публиката е всеядна, но никой не би могъл да издържи дълго време само на буламач.

 Ислямист откри на месо огън по полицаи на френски остров

 Коментар: Трябва да се използва словосъчетанието „стреля на месо“. А огън на месо може да открие всеки, който е пекъл пържоли на жар! От опит ви казвам, месото лесно се запалва, ако в него има повечко сланинка.

ПП. По живково време този „журналист” моментално щеше да бъде пренасочен към библиотекарска длъжност, докато не си запълни празнотите в общата култура!! Този сайт окончателно излезе от класацията ми „Сериозна медия“ и вече оглавява класацията ми „Куриозна медия“!

Борисов разкри какво ще прави с мандата!

Коментар от Фейсбук: Ако сте предположили, че е обещал да го хвърли в коша, или да го използва за салфетка по време на обяд, което би било наистина чудо невиждано, бъркате! От краткия текст под заглавието лъсва прозата-Борисов ще направи с мандата онова,  което се прави според установения законов ред-ще състави кабинет.

Това е: Златева тотално отряза Борисов! Отказа супер предложението му по уникален начин

Коментар от Фейсбук: Борисов изпратил букет с червени рози на Златева, а към него писъмце с предложение да украси третия му кабинет. Сещате ли се какво става след това? Деница го върнала обратно с отговор: „Ни щъ, кака не дава”?!

Нищо подобно! „Уникалният” отказ е пост във Фейсбук. Златева благодарила за доверието и обещала да помага за европредседателството. В политическите среди подобна „уникалност” се нарича „куртоазия” и „дипломатичност”, но кой да му каже на автора, че жълтото в заглавията е признак за жълто и около устата?!

Говорителката на Герджиков обяви жизненоважна новина, касаеща мераклии да участ „Право”

Коментар от Фейсбук: Това да не е някакво фейк менте на Блиц?! Жизнено важна новина би било откритието на лекарство за рак, диабет, спин, а в статията става въпрос за административно решение…При това решението е правилно.

Парламентът скърши хатъра на БСП за замразяване на депутатските заплати, Горанов с култов коментар по темата

Коментари:

Имам чувството, че тези лигави и елементарни статии се списват от автора на Брадва и Секира. Толкова ниско ниво, такава жълтения и липса на връзка между заглавие и същност на проблема, може да напише само откровена кирка. Какво значи да строши хатъра, ве ненормалници? Нима тия в парламента вършат работа за пет стотинки, та трябва да шишкавеят за сметка на децата-инвалиди или да крадат от бюджета за по-нуждаещи се социални групи? Защо не пуснете една анкета да видите какво мисли народа за хатъра на депутатите и ще ви се отели вола!

….

Авторът явно е млад и зелен меринджей, та не знае в какви случаи се употребява израза „да ти скърши хатъра”. В „превод” означава – да ти развали кефа, да ти даде по-малко, отколкото си искал. А в случая Нинова се е опитала да скърши хатъра на колегите си, като е предложила замразяване на депутатските заплати. А какво й е култовото на репликата на Горанов „Винаги ще има бедни и богати“? Преди години друга подобна негова „култова” реплика разгневи българите, и покрай нея на герберите им излезе лошо име, но да не се връщаме назад.

Борисов влезе при президента Радев, ето какво следва!(Следват три изречения, че очаква да му връчат мандата-б.р)

Коментар на читател:

Ето ви още идеи за ексклузивни новини за десетина публикации.

Борисов се спря на входа и поговори със стражата, преди да се качи при Радев.

Очаквайте подробности какво каза Борисов на гвардейците!

Борисов се здрависа с Радев

Очаквайте подробности дали Радев се здрависа с Борисов!

Борисов взе мандата и си тръгна

Очаквайте подробности накъде тръгна!

Борисов направи пет крачки към служебния автомобил

Очаквайте подробности какво направи на шестата крачка!

Борисов се качи в служебния автомобил с левия крак

Очаквайте прогнозата на Алена какъв знак е това!

Накъде запраши Борисов с мандата?

Очаквайте подробности от нашите папатаци

Уникално! Борисов се селфна пред магнолията си

Очаквайте подробности и снимки на профила му

Марешки изби рибата!

С лекарства или с бензин – очаквайте подробности

Източник: Интернет

Редактор: Георги Николов

1