Видение за бъдещето: Купувайте имоти на село, не взимайте кредити

 Видение за бъдещето: Купувайте имоти на село, не взимайте кредити

Телевизиите все по-чест о показват репортажи за англичани, закупили къщи в български села, където сами отглеждат храната си.  Не са малко и българите, които напускат града и се връщат в бащините къщи  да им вдъхнат нов живот. Въпреки това празните селски къщи, чакащи своите нови стопани са стотици хиляди, и ако съдим по пророчествата на Дейвид Уилкерсън, ще дойде време, когато селските имоти ще бъдат търсени много, но не всеки ще може да си купи.

Откъс от книгата „Видение за последното време” на Дейвид Уилкерсън

Трупането на пари няма да даде истинска сигурност. Напълно е възможно да преживеем времето, когато държавните парични институции ще фалират. Истинска сигурност ще предлагат селските имоти и владения. Събраните пари ще изчезнат като от съдран чувал. Всеки християнин трябва да помисли сериозно какво дава за Божието дело. Всяка монета, която е жертвана за Бога, трябва да бъде дадена наистина за правилни неща. Безразборното даване само за успокояване на съвестта, вече няма да бъде угодно на Бога. Но тези, които дават изобилно за Божието дело през добрите години, няма да ходят гладни през гладните. Тези, които виждат идването на тежките времена и се подготвят за тях, са наистина мъдри.

Почти за една нощ много хора ще се опитат да купят селски дворове, парцел, земя или къща на село.

Много жители ще се опитат да избягат от градовете с надеждата, че връщането към селото и природата ще им донесе повече сигурност. Много хора ще се стремят да се спасят от всички тези трудности и ще пръскат пари да се подсигурят със свои собствени хранителни продукти, да си отглеждат животни, и така да бъдат снабдители на себе си. Цената на земята ще расте постоянно. Обработваемата земя до големите градове ще стигне такава висока цена, че само големите компании ще могат да я купуват.

Имам няколко съвета към хората:

  1. Не купувайте нищо, от което нямате нужда.
  2. Отбягвайте на всяка цена да правите дългове.
  3. Платете дълговете си, без значение какви жертви ще ви струват, и поддържайте текущите си разходи колкото може по-ниски.
  4. Не купувайте на кредит в никакъв случай! Това е опасно!
  5. Не изпадайте в паника. Достатъчно е да бъдете внимателни.
  6. Гледайте да имате добра и надеждна кола и не я продавайте бързо за да купите  друга.
  7. Не се опитвайте по някакъв начин да мамите Бога.
  8. Поддържайте отношенията си с Небето в добро състояние. Вашата сигурност в бъдеще зависи от това.
  9. Давайте и ще ви се дава. Давайте колкото си може повече за поддържане на църквата.
….
Дейвид Рей Уилкерсън (19 май 1931 – 27 април 2011) е американски християнин евангелист, автор на книги. през 1973 г.  той е имал видение за бъдещето на Съединените щати, публикувано впоследствие в книгата „Визията“.
На 7 март 2009 г. Уилкерсън публикува съобщение в личния си блог, озаглавено „Неотложно послание“, където отново повтаря по-ранно свое пророчество за  Ню Йорк: „В продължение на десет години предупреждавах за хиляди пожари в Йорк Сити.Те ще завладеят целия мегаплекс, включително районите в Ню Джърси и Кънектикът, а в големите градове в цяла Америка ще избухнат бунтове и пламтящи пожари“. Уилкерсън предупреди, че това ще бъде част от разрушително бедствие, засягащо цялата земя, предизвикано от Божия гняв в съда срещу греховете на Америка и на другите народи. „Не знам кога ще се случват тези неща, но знам, че не е далеч“, убеден е Уилкерсън.
На 27 април 2011 г., докато шофира в Тексас, Уилкерсън преминава в другата лента, блъска се в ремарке на трактор и умира.  
МЕЖДУ РЕДОВЕТЕ.СОМ
1