Владимир Дончев: Цачева може да ни излезе скъпо

 Владимир Дончев: Цачева може да ни излезе скъпо

Eкатерина Захариева е поредната прищявка на Борисов

Ще прощавате, ама най-симпатичната ми (до тази сутрин )в кабинета Борисов-3, Катето Захариева е най-неподходяща за поста си в МВнР.

1. Образование – право в ПУ.

2. Език – български или английски – определено не „дипломатически“, а “ чиновническо – брюкселски „. Нещо като на Кунева.

3. Политическа кариера – 0.

4. Дипломатическа кариера и опит – 0.

5. И за съжаление, не много умна и надхвърлила нивото си на компетентност .

„Имаше известен опит за намеса във вътрешните ни работи по време на изборите от страна на Турция“.  Така външен министър не говори.

Тя беше много подходящ министър на правосъдието. Разбираше материята и имаше виждане за реформата. Дори се опита да започне нещо. За това беше компетентна. За МВнР обаче е откровено неподготвена. Лошото е, че не се тревожи да го демонстрира още в началото. Това говори за липса на самооценка.

Евродепутатите Андрей Ковачев, Ева Паунова, Мария Габриел са с огромна външно-политическа експертиза. Или дипломатите  Ради Найденов, Иван Найденов, та дори и Светльо Спасов. Те са на 100 % лоялни на страната и от световна класа. Захариева говори дърварски английски, който няма нищо общо с дипломатическия език. Всъщност, тя няма грам опит в материята и не се притеснява да го демонстрира, което е притеснително. Просто е поредният политико -административен продукт на Борисовите прищевки след Желева и Бъчварова. Прочее, и Вальо Радев в МВР е нещо подобно – спец по боеприпаси с нулев опит във вътрешна сигурност.  Възмутителна е тази игра на Борисов да си слага лично предани и по симпатии хора в министерствата, а не по образование, опит и качества.

Уреждането на кариерата на Цецка Цачева-Данговска в Министерството на правосъдието може да ни излезе скъпо.

Владимир Дончев (публикация във Фейсбук)

1