Всички партии имат проблеми

 Всички партии имат проблеми

Изборите бяха проведени, за да се отръска Бойко Борисов от налазилите го паразити на управляващите опозиционери. Нямаше друга причина, каквито и обяснения да дава днес.

Вярно е, че има „градска десница“ – име попадение, но за съжаление в нейното ядро се вихрят жълтопаветни умове. Те не познават компромиса, не знаят що е диалог, не признават реалностите, не виждат разлика между възможности и мечтания. Нямат понятие от движението на социалния маховик. Не разбират, че сериозните неща се постигат стъпка по стъпка и с търпение.

Кой кога приши „Да, България“ към „десницата“, остава медиен фокус.

Корнелия Нинова, ако не анализира задълбочено политическото си поведение (не само грешки, а и успехи!), може да се окаже фаталния лидер на БСП. Моля приятелите бесепари да не бързат да ме ругаят, а да осъзнаят, че времето на „каскетаджийската левица“ отдавна е минало. Разломът между българската европейска левица и наследницата на БКП тепърва предстои.

„Обединените патриоти“ не са в час. Иначе нямаше да устройват сцените на границата. Как се лишават български граждани от правото си да участват в избори?!

Тъй като те имат трима водачи с различни политически биографии и личностни манталитети, трудно ще останат единни. Преговорите за съставяне на правителство и решенията, които ще вземат, ще определят по-нататъшната им съдба. Не се ли разберат с ГЕРБ, това ще бъде последният им парламент.

Марешки може да е страхотен бизнесмен, но от политика няма и хабер. Безспорно, има мерак. Влезе в Парламента като парламентарна група, но как ще излезе, е проблем. Дали групата му няма да се разпадне, преди да научи къде са тоалетните в сградата на Народното събрание, е въпрос с повишена трудност. Дали няма да загуби и бизнеса си, ще видим… Все пак – „каквото му е писано“.

ДПС върви добре, но има още много несвършена работа. Те не искат Ердоган, което е добре, но публиката не ще и Пеевски и обръчите.

ГЕРБ трябва да стане ПАРТИЯ! Да проведе „отчетно-изборна кампания“; да има „книжка“, в която да е описана идеологията му; да „посочи“ как се вплита в българската политическа история; да се наредят до Борисов авторитетни силни лица на млади хора. ГЕРБ няма бъдеще, ако съществуването му не спре да зависи от здравословното състояние на Борисов. Борисов трябва да разбере, че ГЕРБ е по-важен за страната от него.

Всички партии имат проблеми. Да си ги решат и да се разберат.

Сега задачата е да се провеждат реформи и да се строи в условията на стабилност. Е, Борисов успя да предизвика извънредни избори и да ги спечели.  Сега му предстои най-сериозното изпитание, с което се е сблъсквал. Ако не му помогне Началникът, лоша работа.

Петко Симеонов

Източник: Фейсбук

1