ГЕРБ ни даде път с предимство за… гробищата: 14 пътни знака нацвъкани на малка уличка в името на кражбата

 ГЕРБ ни даде път с предимство за… гробищата: 14 пътни знака нацвъкани на малка уличка в името на кражбата

В името на кражбата на обществени пари кмет от ГЕРБ постави 14 знака „Път с предимство” на малка уличка, която води към…. гробищата!

На пътна отсечка с дължина 360 метра в село Мадан един и същи пътен знак за предимство беше поставен многократно през около 10 метра. Снимките, показващи направеното, бяха публикувани в социалните мрежи и предизвикаха множество коментари. Общо 14 пътни знаци са поставени на малката уличка, която води към местното гробище.

сретениев
Кметът от ГЕРБ не се чувства виновен за очевадната далавера

„За поставянето на знаците отговарят проектантите. Проектът е съгласуван и финансиран. Приемателната комисия предстои да се произнесе до месец дали трябва да бъде така”, коментира пред Нова тв кметът на общ. Бойчиновци Светлин Сретениев – общинският лидер и един от създателите на ПП ГЕРБ за общината, който е четвърти мандат начело на Бойчиновци.

Той разказа, че става дума за улица по проект на община Бойчиновци през Държавен фонд „Земеделие“. Тя е била проектирана от софийска фирма. Първоначално в социалните мрежи се разпространяваше, че знаците са 9, но Сретениев уточни, че били дори 14.

Той разказа, че проектът е за 1 120 000 лв и в него се включва изграждането на тази и още четири улици в други села. Сретениев изрично уточни, че само тук знаците били толкова много.  Тези знаци били одобрени и от проектанта, и от финансиращия орган. Той все пак допусна, че може да става дума и за грешка, но това ще да го реши приемателната комисия. Според него възможно било по този начин проектатът да иска да повиши вниманието на шофьорите.

„Видях, че знаците са повече. Смятаме, че ако има някаква грешка, ще се отстрани от приемателната комисия. Няма опасност да стане катастрофа заради знаците”, пък е обяснението на кмета на Мадан Ангел Ангелов.

От КАТ – Монтана заявиха, че не са одобрявали поставянето на знаците.

1