ГЕРБ определи водачите на листи

 ГЕРБ определи водачите на листи

Прогнозите, че повечето бивши министри от кабинета Борисов 2 ще бъдат водачи на листи, се оправдаха. Също така очаквано Румяна Бъчварова не само че не е водач, но е поставена на неизбираемото 8 място в столична листа, и трябва доста да поработи да влезе в парламента с преференциален вот. Другата екс министърка, Зорница Русинова, е поставена на 10 място в столичен МИР и практически също е неизбираема.

Неочаквана изненада за мнозина, които следят фейсбук творчеството на депутатката Десислава Атанасова, е нейното поставяне начало на листата в Разград. Атанасова стана известна с копи-пейст на изразите на Борисов, с  усърдните, но доста лековати откъм мисловна тежест постове, като покрай тях за кратко време успя да се сдобие с екзотични прякори: ”Императив” и  „Смокиново листо”.

Красен Кралев също не е водач на листа, но е на избираема позиция и ще бъде част от новия парламент, ако преференцията не му изиграе лоша шега. В  края на 43-тото НС  Вежди Рашидов заяви, че се оттегля от политиката, но е кандидат за народен представител.  Поставен е на трето място в пловдивската листа, където водач е Бойко Борисов.

Този път ГЕРБ играе на сигурно и Цецка Цачева не е номинирана за водач на листа. За сметка на това Пламен Манушев е начело на листата в Добрич.

Остава неясна съдбата на депутатката Милена Дамянова, която водеше листата в Силистра на предишни избори. Тя се прочу като автор на Закона за училищното образование, който предвижда финансиране и на частните училища. Двойното финансиране на частните училища възмути учители и родители и породи подозрения, че с този текст в закона Дамянова се облагодетелства лично. Вероятно като компенсация за новия разход за частните учебни на заведения, на 25 процента от учителите бяха спрени плащанията за пътните разходи. Това стана ясно в края на миналия месец и настрои учителското съсловие срещу ГЕРБ и ексминистър Кунева.

Водачите на листи:

Бойко Борисов – 25 МИР и Пловдив

Цветан Цветанов – Благоевград и Велико Търново

Томислав Дончев – 23 МИР София

Владислав Горанов – 24 МИР и Силистра

Николина Ангелкова – София – област

Константин Попов – Пловдив-област

Лиляна Павлова – Варна

Ивелина Василева – Бургас

Красимир Велчев – Перник

Пламен Манушев – Добрич

Дилян Димитров – Монтана

Петя Аврамова – Враца

Владимир Тошев – Видин

Десислава Танева – Сливен

Делян Добрев – Хасково

Десислава Атанасова – Разград

Ивайло Московски – Плевен

Теменужка Петкова – Търговище

Емил Христов – Стара Загора

Екатерина Захариева – Пазарджик

Юлиян Папашимов – Ямбол

Цвета Караянчева – Кърджали

Румен Генов – Шумен

Николай Нанков – Ловеч

Кирил Калфин – Кюстендил

Пламен Нунев – Русе

Даниела Дариткова – Смолян

Между редовете.сом

1