Еврозоната е „Чакалнята към ада” и обещава живот от кредит до кредит?

 Еврозоната е „Чакалнята към ада” и обещава живот от кредит до кредит?

Въпрос от мрежата: Г-н Премиер, след влизането на България в Еврозоната, ние, българските данъкоплатци, ще трябва ли да участваме в изплащането на гръцкия дълг, респективно на гръцките пенсии, чийто минимум започва от 450 евро?

Посещението на премиера Бойко Борисов във Франция и Германия, както и изявлението му, че присъединяването ни към Еврозоната е пръв приоритет на държавната власт, предизвика оживени коментари в мрежата. За разлика от Борисов, народът не споделя неговия оптимизъм за по-хубав живот след приемане на еврото, други привеждат примери за разминаване между негови изявления и реални факти.

Коментари от мрежата:

Обзе ме луда радост, като гледам как новото старо правителство с новия стар Шиши министър на финансите напинят да влизаме час по-скоро в чакалнята на Еврозоната! Трябва непременно да влезем в чакалнята преди да поемем  председателството на ЕС. Щото Шиши-приятелят се изпусна и рече, че ще ползваме председателството да ускорим влизане в Еврозоната, която аз наричам „Чакалнята към ада”. Макрон щял да помага, така  по всяка вероятност французите  ще се чувстват по-малко прецакани. А смее ли да откаже при молба от такъв бабаит като нашия пръв партиен и държавен ръководител? Фрау канцлер също ще бъде кандърдисвана да ни набута бързо в чакалнята, а после и в Еврозоната по втория начин, щото по първия няма да стане. А като влезем, ползите от еврото ще са за Шиши и компания-студената вода за 6 милиона мишоци, дето много се съпротивляват, ама само зад дуварите си.

…..

Еврото ще ни смачка така както валяк не може да ни смачка! Онова, което не бе унищожено с приватизацията, ще се доунищожи с еврото. Но това си има добрата страна, да знаете. Най-после селските стринки, дето още въздишат по Боеко, ще получат сериозен повод – или да се гръмнат, или него да гръмнат! А на бас че ще изберат второто? Любовта си е любов, но кило фалшиво сирене ще струва 4 евро, а хубавото-16 евро при 150 евро пенсия.

….

Хубавото остана назад, помнете ми думата! Еврото ще убие левчето, но ще убие и текезесаря в политиката. То и  България няма да я има, но и за какво да я има, след като сме стигнали до трагичното положение да избираме между бригадири и звеноводки кой да ни управлява?! 27-ми полусезон ни гази валяка, както писаха други. Мъките са големи, не се търпи вече. Та по-добре колониална притурка на Германия,  отколкото Бай Ганя форевър!

….

Има едни 23-24 млрд.евро в БНБ, крепящи валутният борд,  и за тях е зора. След грабежа на КТБ, за който Радев ще мълчи, сега напъна и за тях. Не е за обикновените хора. На тях ще им се стъжни, ако знаят какво ги очаква ?

Макрон ще идва в разгара на жегите в България. По стара традиция Вождът и учителят ще го води да види телената ограда на границата – най-известната ни културна забележителност. Известна най-вече и с това, че през нея всеки може да мине, стига да има достатъчно кинти.

….

А какво ли ще каже Макрон, защото Баце обикновено послъгва?! Ето пример: Българският премиер Бойко Борисов заяви вчера, че България разчита на руски газ в обем 15 млрд куб.м, подготвяйки се за строителството на газоразпределителния център „Балкан“. Днес заместник-председателят на концерна Александър Медведев каза: С българските колеги обсъждаме варианти за развитие на газотранспортната система на България, именно за това става дума, каза той, отговаряйки на журналистически въпрос относно плановете за възобновяването на строителството на Южен поток.  Освен това Медведев отбеляза, че МОЛБА от България към „Газпром“ за увеличаване на доставките на природен газ НЕ Е ПОСТЪПВАЛА. „В този случай аз участвах в преговорите с България. НИКАКВИ ПИТАНИЯ за 15 млрд куб. м газ не са постъпвали, подчерта заместник-председателят на „Газпром“.

….

„Забелязах у премиера Бойко Борисов истински европейска нагласа и това ме радва“, каза Макрон в заключение. “ Ха-ха! А не забеляза ли, че и наш’те цигани имат истинска европейска нагласа. Ама наш’те мигрирали из Европата цигани ги депортираха от Франция за България, а Боко  го потупват лицемерно по бицепса…

….

Профилът на премиера е накичен с видеа от визитите му в Белия Европейски Свят! Обяснява пред прислужническите медии, че с Еврозоната ще избегнем гръцкия сценарий. А няма кой да го сръчка в корема и да му каже,  че Гърция се вкара  в дългова спирала и тежка криза, след като влезе в Еврозоната.

…..

Неам пари в банка. Кви глупости ти говоря- неам пари освен от заплата до заплата.
И като ми обърнат заплатата в евро-пак ше имам само от заплата до заплата.
Дългове нямам, заеми нямам. Спестяванията ги опапа хиперинфлацията. От гол гръб повече от една кожа не можеш да свалиш.
-Нееее, тогава пак няма да имаш пари в банката, но и парите ти няма да са от заплата до заплата, а от кредит до кредит, и без да се усетиш ще те вържат към банките! За теб им е зора!

…..

Г-н Земан, президент на Чешката Република, обяви в телевизионно интервю, излъчено на 03/06/2017, че страната му няма да влезе в Еврозоната, докато не получи гаранции, че от Чехия няма да се изисква подкрепа за изплащане на гръцкия дълг.

Г-н Премиер, след влизането на България в Еврозоната, ние българските данъкоплатци, ще трябва ли да участваме в изплащането на гръцкия дълг, респективно на гръцките пенсии, чийто минимум започва от 450 евро?

….

Ех, Бойко, де тоя късмет да дочакаш влизането в Еврозоната, зимата на 2013-та  с пламналите хора ще ти се види като абитуриентски бал!

Между редовете.сом

1