Емил Азар: Марешки е нахален и прост, идва му отвътре да бъде арогантен

 Емил Азар: Марешки е нахален и прост, идва му отвътре да бъде арогантен

„Ако човек е глупав като малък, такъв е до края“

Когато човек притежава верига от аптеки, най-логичното е да няма проблем с хапчетата. А Марешки очевидно има. Това пише Емил Азар. 

„Веселин Марешки отне едно от историческите постижения на Борисов – изричането на голям брой ”мъдрости” за единица време. Доскоро учените смятаха, че премиера е недостижим в тази дисциплина, но Марешки ги опроверга! Той доказа, че когато човек е нахален, прост и богат да бъде арогантен му идва отвътре. Цел и жертва на избиването на комплекси стана президентът Радев. 

Ако човек е глупав като малък, такъв е до края, – учи Марк Твен, но у нас той не е авторитет. Като Борисов, да речем, от когото явно Марешки е взел много. Затова вероятно не е стоплил, че всиките му проблеми с разслеващи и прокуратура идват именно от „на учителя с любов“. МВР, ДАНС, държавно обвинение, НАП и пр. са на командно управление от Борисов и Пеевски. 

Прелъстяват те като селка мома в градско общежитие, след което те „сготвят“. Техен специалитет. Марешки така и не разбра, че тези, които го хранят с морковчета, те го блъскат и с тоягата. Класически случай на на заблудена муха в стаята на политиката. 

Очакват го големи изненади и ще боли много. Няма да му остане време дори да помечтае как Радев щял да бъде изгонен от „Дондуков“ 2 с камъни… 

Когато човек притежава верига от аптеки, най-логичното е да няма проблем с хапчетата. А Марешки очевидно има. 

„Да се отклониш от действителността не е предимство; често означава, че си изпаднал от нея“, – учи проф. Чезаре Ломброзо“, пише още той.

1