Емил Коен: Християнските фанатици са в дива радост от позорното отхвърляне на Истанбулската конвенция

 Емил Коен: Християнските фанатици са в дива радост от позорното отхвърляне на Истанбулската конвенция

Емил Коен : Днес е ден за траур, за скръб по идеята, че България е „правова държава“. Тази идея, многократно потъпквана, но все пак живуркаща, днес бе погребана от Конституционния съд, който с 8 на 4 гласа реши, че Истанбулската конвенция противоречи на Конституцията. Този слаб международен договор, чиято единствена цел е защитата на жените от насилие, е ратифициран от ислямистка Турция и от най-католическата страна в света – Полша. В тези страни тя не противоречи на конституциите! Но у нас КС – за кой ли път – се олюля под натиска на т.н. „обществено мнение“ и захвърли правото, законността и справедливостта на боклука.

Отхвърлянето на Конвенцията ще предизвика неистова радост у най-ретроградните кръгове в българското общество – като почнем от християнските фанатици, минем през всички бои „патреоти“ и стигам до все по-открито фашизиращата се БСП. Самото отхвърляне е стъпка към налагане на дива, фашистка по характера си обществена атмосфера, в която измислиците, инсинуациите, разпалването на изкуствено създадени страхове и след това експлоатацията на ефекта им са основни лостове на една ставаща все по-авторитарна власт.

Това решение е и позор за „европейската“ партия ГЕРБ, която не намери – или не искаше да намери – в себе си сили да обясни на обърканата общественост същността на конвенцията и нейното предназначение. Вместо това ГЕРБ си мълчеше свенливо като девица на първа среща и даде пълната възможност на адските сили да се развихрят и да тровят обществото. Горко на България – тя бяга от „Европа“ вече със скоростта на галопиращ кон.

 Иво Николов: Решението на КС, отхвърлящо Истанбулската конвенция, е прието с 8:4 съдийски гласа. Има общо 4 особени мнения на конституционни съдии всичките са на… мъже-съдии… Нито една ЖЕНА КОНСТИТУЦИОНЕН СЪДИЯ не е подкрепила Истанбулската джендър-конвенция! Това е много силно и наистина знаково послание, включително и към ЕС и Съвета на Европа! Правното недоразумение, маскирано  като „правозащитна“ Конвенция, е разобличено и ОФИЦИАЛНО! Това се случи тъкмо в България! Днес съм горд, че съм Българин!

Източник: Фейсбук
 …

Бележка на редактора: Емил Коен е сред активните хора в ДЕОС.

„В ДЕОС ме привлече това, че партията е новият либерален проект на България. Страната остро се нуждае от силна либерална партия, изповядваща идеите на свободата, ограничената държава и правата на човека. Едно от нещастията на българския преход е упадъкът на либералното крило в българската политика. Ние истинска либерална партия нямаме, имаме лоши имитации. ДЕОС е призван да възроди либерализма в българския политически и обществен живот”, казва той в свое интервю

1