Защо 10% от индивидите, мразят фанатично НРБ?

 Защо 10% от индивидите, мразят фанатично НРБ?

Защото долара бе 90 – стотинки? Защото бяхме ПЕТА икономика? /Испания, Португалия, Гърция и 2/3 от Италия- през 1979г икономически са на нивото на България от 1939г!/Или защото в спорта все бяхме в първата десетка по медали? Може би защото имахме завод за производство на детайл 500т?Защото имаме БЕЗПЛАТНА медицина и тъпанарите от цял свят идваха да се учат тук?

Или защото бяхме чиста и подредена страна с АРМИЯ и модерно оръжие? Може би защото нямаше кризи? Или щот вместо църкви се строяха училища, читалища, библиотеки и детски градини?

Или може би щот бяхме и КОСМИЧЕСКА страна със собствени технологии и наука? Или заради цените за ток, комунални услуги и храни? Или щото в храните нямаше ХИМИЯ? Или щото нямаше клошари и безработни? Или щото нямаше политици получаващи МИЛИОНИ от поръчки?

А! Може би за това че се строяха заводи и фабрики? Или защото бяхме страна с НАЙ – малко изнасилвания, убийства, грабежи? Щото живяхме всички дружно и турци и цигани и българи и арменци и всички бяхме БЪЛГАРИ – комшии?

Или щот спортистите се състезаваха НЕ ЗА ПАРИ, а за чест на Родината си? Най вероятно. Или щот нямаше порно и педофили? Или щот 16г ученички приличаха на ученички, а не на курви? Или щот 99% от учениците бяха по кръжоци, а не на улицата? Или щот милицията не взимаше подкупи и беше НАРОДНА?

Между редовете.com

1