Искам оставката на Лозан Панов! Възражения от ДСБ?

 Искам оставката на Лозан Панов! Възражения от ДСБ?

Лозан Панов, гледам ти интервюто по BIT и понеже нямам възможност да задам въпрос като журналист, ти го задавам публично от моя профил.

1.Как точно си получавал наеми от недвижими имоти, които не са декларирани в декларациите пред Сметната палата. Твърдиш, че си наследил имоти от баща си по 1/6 идеална част, но в декларациите от предходни години неизменно фигурира доход от 20 000 лева – от отдаване под наем на недвижими имоти. Откъде са се появили, пиле шарено.

2.Твърдиш, че не си се бил срещал никога с шефа на Сиела. А ако ти доведа свидетел – служител на Сиела, който ви е организирал на теб и шефа на СГС купони във Велинград точно от Сиела?

Хайде малко се позамисляй като лъжеш така безсрамно пред камера. Много неща са изключително лесно проверими. Да не говорим за декларациите пред Сметната палата. Аз ги прегледах.

Почвам да прозирам тарикатският замисъл на Цацаров с това, че пробута за шеф на ВКС Лозан Панов. На фона на отвратителността и наглостта на втория, първият започва да изглежда направо приемлив.

Изключително правилно е искането на оставката на Лозан Панов. Чисто принципно. Очевидно не са много хората, които знаят, но е време да научат, че този некадърник разби административно ВКС. Никой и  никога не е правил подобни безумия и беззакония в най-висшата институция на съдебната ни система.

Може би е крайно време да се проговори как стана така, че никому неизвестният административен съдия Панов изведнъж беше изстрелян на върха на ВКС, отстранявайки една наистина блестяща кандидатура, каквато беше тази на зам. -председателката на ВКС, съдия Панова.

Човек без да е особено запознат с конкретна ситуация, може по пътя на публично достъпна информация, и след малко разсъждение, да направи сравнително верни изводи.

Помните ли, че лошите от ВСС нагънаха добрия Лозан Панов заради уволнението на няколко секретарки и шофьора?  Тогава целокупното десебарство и протестърство изпадна в ерекция. Щото секретарките и шофьорите са втора категория хора и трябва да бъдат изхвърляни от работа. Сега отиди на сайта на ВКС и отвори конкурсите. С удивление ще видиш, че в последните месеци са обявени сума конкурси, като единствено няма конкурси за секретарки и шофьори. Конкурсите са за висококвалифицирани специалисти и ръководни служители до ниво началник отдел. Ако имаш елементарна представа от управление на структура, първо ще ти настръхнат косите. Защото толкова празни места означават срив на звено.

Второ, съвсем малко ако се напрегнеш, ще се запиташ как така изведнъж са се оголили толкова много места? Това става единствено с масови уволнения. Но май не са на презрените секретарки и шофьори. И накрая, ако пак имаш елементарна представа от управление, ще се сетиш, че човекът, извършил подобни безумни чистки, е абсолютен престъпник. Престъпник по отношение на звеното, което управлява, престъпник по отношение на хората, чието професионално развитие с лека ръка е съсипал.

И накрая съвсем последно, ще се запиташ вероятно: ама защо е направено? Тук е третото престъпление – ами напълно безсмислено. Ей така, за да се създаде смут в системата. А при създаден смут в системата се лови много риба. Примерно, разбий деловодната система на едно съдилище и гледай какво може да се случи. Ама тук вече навлизаме в по-професионални води

Аз, като гражданин, искам оставката на Лозан Панов публично. Някакви възражения от страна на ДСБ?

Влади Янев (публикации във Фейсбук)

1