Към Христо Иванов: Незибираем си, имаш беден речник, тесен ти е хоризонта!

 Към Христо Иванов: Незибираем си, имаш беден речник, тесен ти е хоризонта!

НА КРИВ ХРИСТО, БОЙКО МУ ПРЕЧИ

Прекрасни разсъждения на тема „най-…десните“ на един доказано десен човек! Притесняващ е фактът, че името „Христо“ може да бъде заменено спокойно с име на друг …“лидер“ на „най-дясното“! А аз все още не мога да приема факта, че съществуват толкова елементарни високообразУвани българи!!!

Слушам следизборните изявления и се опулих. Неразбиращо. По стар навик, всички под 4% станаха говорители на истината. От най-първа инстанция.

Ще се спра на „ДА България“ и вожда Христо. Загуби, пич. Не се класира. Не успя.

И по тази причина нямаш правото да казваш на другите какво да правят. Никакво право. Това, че медиите ти подпират имиджа, не те прави фактор. Не си, бе! И няма и да станеш. Вярвай ми.

Сега ли те сполетя прозрението, че Борисов бил пречка за демокрацията? Май му беше министър и се провали. Нали така? Провали се, защото не си политик. Да казваш на партията-победител, кой да и е министър-председател е неуместно. Дори е много тъпо. Все едно да кажеш на съседа ти от 6-я етаж, да си смени жената, щото е пречка за кариерата му. Ами ще те набият.

Нямам представа що за хора си събрал, но ще ти кажа моето мнение.

Ще започна с това, че не ми пука за партията ти и не те мразя. Не съм и гербер. Не съм за никой, всъщност.

Първото е, че ти е тесен хоризонта. Вторачил си се в съдебната реформа и само за това говориш. Тази система е поделемент от една по-голяма система, но ти не я виждаш в цялост. И не реформа, а цялостна промяна е необходима.

Второто е, че си неразбираем. Трите ти процента са нещо като протестен вот. Надали и 1% от избирателите ти са разбрали за какво говориш. В прав текст, непродаваем си за електората. Не успя да се рекламираш добре.

И третото. Говориш като тройкаджия на черната дъска. Излъчваш неувереност, неубедителност. Непрекъснато заекваш, запъваш се, търсиш подходящите думи. Ужким си адвокат, пък си с беден речник. Не става така.

Или се поправяйте, или ще увехнете. И ти също.

ПОСЛЕПИС: Радан подаде оставка. Ура!!! Но щял да остава в политиката. УДЖЪС….“

От Проповедника с картечницата.

Спартанрашева Решетникова Калина, публикация във Фейсбук

….

Когато гледам измъченото лице на Христо Иванов по ТВ, се питам дали Огнян Герджиков не е писал за него стихчето „Запек”/Дора Петрова

Между редовете.сом

1