Магдалена Ташева към българите в чужбина: Защо не гласувахте, за гъби ли бяхте?!

 Магдалена Ташева към българите в чужбина: Защо не гласувахте, за гъби ли бяхте?!

ДОСТ Е ВТОРАТА ПОЛИТИЧЕСКА СИЛА В ЧУЖБИНА. ЗАЩО ЛИ?!

Българските имигранти извън ЕС били възмутени от законопроекта на Емилия Друмева, защото ги лишавал от правото да гласуват.

Първо, нашите хора в Евросъюза НЕ са лишени от това право.

Колкото до тези, избрали за своя втора родина САЩ, Австралия, Канада и други трети страни, я да видим колко от тях ползваха това право на 26 март!

В Чикаго са гласували… 139 души. А там българите били над 100 хиляди, казват самите те. В целия щат Илинойс са гласували общо 1678 души. Толкова гласуваха и в пловдивското село Розино!

В Лос Анджелис са гласували 160 души, в Сан Франциско – 129 човека. Пък и в ЕС повечето са отишли за гъби. В Лондон например, в общо 18 СИК, са гласували 8172 български граждани. А там българите са над 80 хиляди, по консервативни оценки. Сигурна съм, че една немалка част от гласувалите в UK са български мюсюлмани или роми, организирани от съответното НПО.

И заради тази жалка избирателна активност на външните български граждани, които много добре съзнават, че това тяхно право ползва завоевателната стратегия на Турция, искат да изложат България на вълните от турски мюсюлмани, които трябва да осигурят депутатски места на ердогановия инструмент ДОСТ!

Подобна позиция могат да заемат само хора, на които България отдавна е отмиляла.

Впрочем, в чужбина първа сила е ГЕРБ, но втора сила, с 19430 гласа (17.24%), е именно ДОСТ. Трета сила е БСП, а на четвърто място е ДПС с 13390 гласа (11.9%).

Ако съберем гласовете на двете протурски партии, те стават първа политическа сила с общо 32820 гласа или 27.19%. Първа политическа сила сред външните българи!

1