Мая Живкова към ДА, БЪЛГАРИЯ: Уморихте ни с драмите си!

 Мая Живкова към ДА, БЪЛГАРИЯ: Уморихте ни с драмите си!

Мая  Живкова с коментар за  двете нови попълнения в родната ни политика – Движението на Христо Иванов и  Новата република на Радан Кънев.

Трудно е да си протестър. Скачаш, викаш, свириш със свирки, тупаш тупаните, рисуваш плакати, карикатури, пишеш, пишеш, пишеш… и така стигаш до вестник със звучното заглавие Прас-Прес.

А там – нова драма. Някой не го харесал. Някой не го сложил на видно място. Някой не си го купил. Останал да залежава някъде. Защото, видиш ли, Мафията (с главно М) е толкова уплашена от тъпаните и свирките.

Преди време един карикатурист плачеше, че не му харесвали карикатурите. Днес друг събира пари да бяга еднопосочно в Канада.

Мили ми артисти от Да, България!

Изхабихте се. Уморихте ни с драмите си. Уморихте ни с глупостите си. Изобразяването на глупави политически идеи не е изкуство. Политика е. А вашата политика загуби привържениците си още през 2013 г. Сами сте си. Рисували, писали, ревали – сами за себе си ще гласувате. Никой друг не живее постоянно с драмите за Прас, защото на никой не му плащат да се занимава с Прас – освен на вас. Ние, обикновените хора, мислим и за куп други неща. И Прас не изпълва целия ни хоризонт.

Пък не знам кой ще гласува за хора, които вместо да търсят решение на проблемите си, непрекъснато се тръшкат и опяват.

Аз и друго не разбирам – каниш се да управляваш държава, и то не каква да е, а объркана като нашата. И при всеки проблем плачеш, че ще бягаш. Ми аз как да гласувам за теб, като смяташ да бягаш?

….

Понякога се ядосвам на глупостите на Радан. Но в следващия момент се сещам, че само десетината му останали фенове откликват на тях. Сигурно съм много глупава, но не мога да разбера що за предизборна кампания е тази, в която вместо да говориш за своите достойнства, непрекъснато да говориш за някаква измислена сватба между най-сериозните ти опоненти. На какво се надява Радан, освен да привлече хората, които най-много мразят Бойко Борисов? Не знам. И не го разбирам. И спрях да гласувам за тях, когато спрях да ги разбирам.

Източник: Фейсбук

Между редовете.сом

1