Некадърното строителство спря метрото в София на 5 – тия месец

 Некадърното строителство спря метрото в София на 5 – тия месец

Движението по участък от чисто новата линия на метрото в София е спряно след сериозна техническа авария – релсовият път се е надигнал от преминаващата под тунела река! Това е поредното некадърно строителство на Фандъкова и ГЕРБ, въпреки инвестицията от близо 1 млрд. лева.

Очаква се влакове да не се движат поне седмица, докато бъде отстранен проблемът между метростанциите Театрална и Хаджи Димитър.

Строител на участъка е небезизвестната фирма Трейс, която е получила 75 млн. лв. за работата си. Същата фирма, която построи магистрала Тракия между Чирпан и Стара Загора, по която караме с 90км/ч, която ремонтира пътя за Своге, където загинаха 20 човека. Това е онази фирма, която построи и западната дъга на СОП, която многократно пропадаше, бул. Дондуков, който стана на вълни, Тодор Каблешков, където закъснението в пъти надвиши срока, бул. Витоша, чиито плочки не спряха да хлопат, … Но за всичко това Фандъкова и ГЕРБ оставаха слепи и санкции нямаше. Дали това не е любимата им фирма? Да излезе публично Йорданка Фандъкова – Yordanka Fandakova и да си признае?

Питаме се и защо Фандъкова десетки пъти правеше безцелни „инспекции и проверки“ само, за да се хвали и снима пред медиите? Какво се подобри след проверките ѝ? Удари ли веднъж по масата, за да накара строителите от любимите фирми поне един обект да го направят качествено? Или всичко е просто един PR за отклоняване на внимание от купищата проблеми, които тя създаде и не реши? Вече не очакваме нищо от нея защото знаем, че последствия няма да има за никого – нито за отговорните в Общината, нито за изпълнителя…

Спаси София, фейсбук

1