Областната „саморазправа” нажежи страстите, Божидар Караджов дава 17, 2% на БСП

 Областната „саморазправа” нажежи страстите, Божидар Караджов дава 17, 2% на БСП

Имената на новоназначените областни управители не спряха да продуцират коментари в социалната мрежа, извадиха се на светло зависимостите на някои от тях с  местни управленски структури на БСП. ОТ БСП отговориха, че нямат нищо общо с решението на служебния премиер, но в нашия форум потребител сподели, че Герджиков изглеждал като „препикано мушкато”, докато посочвал  мотивите си за смяната.

Ако е вярно, много жалко. Един достолепен,  възпитан и ерудиран мъж, авторитет в своята област, ще бъде запомнен като Орешарски 2, който пък остана в народната памет и с това, че в парламента не успя да прочете правилно имената на някои издигнати от „него” министри.

Даниела Савеклиева от ГЕРБ разби на пух и прах тезата на Герджиков с коментар, на който едва ли ще получи отговор.

„Уважаеми г-н Герджиков, само преди седмица обявихте, че ще сменяте областни управители, за които има съмнения, че участват в манипулиране на вота и търговия с гласове. Същите областни управители, които сменяте днес, организираха изборите за президент и вицепрезидент. Означава ли това, че само преди три месеца, с манипулирани избори г-н Радев стана президент на България, защото и след днешните ви действия това е логичният извод?

Г-н Радев спечели изборите в област Благоевград с областен управител от ГЕРБ,  и според вас с манипулиране на вота (това е мотивът ви да го смените днес)… А сега се опитвате да ме убедите, че предстоящите парламентарни избори, които ще организира един тясно партиен кадър – заместник-председателят на областния съвет на БСП, с ваше решение вече областен управител, ще бъдат честни и прозрачни, чисти като сълза?!?”

Известният ясновидец Божидар Караджов посред нощ пусна в профила си във Фейсбук следната прогноза:

Герб-23,8%; Бсп-17,2%; Пф-9,7% Дпс-6,7%  Воля 5,4%  избори към дата 19.03.2017г.

Какво още ще си самопричини БСП, предстои да разберем.

Но тези избори ще бъдат наистина кървави, а за Корнелия Нинова, при тази опозиция, която сама си създаде вътре в партията, са почти животоспасяващи. И ако не овладее мераците си час по-скоро да инсталира още свои другари на ключови властови позиции, които да я крепят и на местно ниво, ще претърпи огромно разочарование. Победата ще й се изплъзне като пясък през пръстите.

След това няма да има друг избор, освен да се кандидатира за евродепутат, каквото скрито намерение вероятно има, след като „закова” Устава на БСП на 12 години присъствие в парламента. В момента тя е навъртяла 7,  и ако следващото НС завърши мандата си, за нея това участие ще бъде последно.  Няма да е реалистично да започне нов мандат и след една година да напусна парламента. Но Уставът не предвижда ограничения на мандатите за Европарламента.

….

В мрежата се появиха мнения, че БСП се готви да манипулира изборите по костинбродския сценарий точно в областите, където сменя  областните управители. Подобни подозрения ще поставят новите губернатори под лупата на общественото и медийно внимание до и по време на изборите. И най-малкия пропуск или случайни негативни съвпадения от обстоятелства, даващи повод да бъдат тълкувани като вмешателство в изборите,  ще  затвърдят убеждението, че смените не са направени с безкористна цел.

Ако от „Позитано” не са предвидили такъв момент, трябва да побързат да изчистят подобни подозрения. Говорене от типа: „Ние нямаме нищо общо”, ще подразни допълнително избирателите, ще бъде възприето като лична обида.

Между редовете.сом

1