Питам Ви, г -н Кънев!

 Питам Ви, г -н Кънев!

Питам Ви като избирател:  
Къде останаха големите обещания на реформаторите?

Защо не е спряно източването на НЗОК?
Защо не се намалява тежестта за бизнеса, има толкова много изисквания , лицензи, разрешителни и прочие бумащини, около 350?
Защо за малкият бизнес не измислихте плащане на патент, примерно, вместо всяко магазинче от 20 кв. да ползва касов апарат, връзка с НАП, договор за обслужване, трудова медицина, счетоводител,  и да фалира след 3 месеца?
Защо не е намалена държавната администрация, над 500 000 души не плащат осигуровки, нормално ли е?Трябва да се съкратят поне 30%, а останалите да плащат своята част от осигуряването, без компенсация на заплатата, за да се намали дефицита в бюджета, вместо да се теглят само нови заеми.
Защо не се говори за конституционни промени, ако ще и свикване на ВНС, за промяна в броя на народните представители, за коренна промяна в правомощията на гл.прокурор, както и въвеждане на някаква отговорност, за истинска съдебна реформа?
Защо не се говори за мажоритарен вот и електронно гласуване?
Защо не се намалява партийната субсидия, безобразно висока  на фона на всички европейски държави?
Защо не се започва реформата в образованието, а единственото, което се измисли, е да се финансират и частните училища, но от следващото правителство? Къде остана увеличението на учителските заплати?
Къде е реформата в енергетиката?
Как ще се разкарат част от ВЕИ-тата или ще им се измисли такса като в Чехия? И кога истински ще се либерализира пазара на електроенергия, като 140 депутати имат ВЕИ-та?
Защо ЕРП-тата имат лобита в НС?  Защо  глобата за тях е 200 хиляди, вместо 0.1% от оборота за предходна година?
Защо не се въведе данък за земеделската земя над 500 дка, а се говори за въвеждане на ТОЛ такси в безумни размери?
Защо се криминализира укриването на осигуровки, което е трудно доказуемо, вместо да се криминализира неплащането на осигуровки, което ще накара Ковачки, и други като него, най-сетне да платят?
Защо не се променя Наказателния кодекс , за да се въведе лична и имуществена отговорност, както и възможност за незабавно конфискуване на имуществото на всеки държавен служител – от директор на дирекция до министър, подписал неизгоден за страната договор?
Защо не дадохте на прокурор депутатите, предложили и гласували поправката „Газпром“?
Защо не търсите възможности за събиране на средства в хазната от големия бизнес, а не само чрез  някаква нова такса?
Цената на реформите минава през джоба на всички ни.
„Справедливост“ е думата, която българите продължават да сънуват.
Деформираният от комунизъм и 25 – годишен грабеж народ, си иска истинските реформи.

В очакване на отговор: Стела Николова и още стотици хиляди български избиратели.

1