Пол Робъртс: Химическата атака в Сирия е организирана от Вашингтон

 Пол Робъртс: Химическата атака в Сирия е организирана от Вашингтон

Всички, които останаха в администрацията  на Тръмп, са ционистите и луди генерали, които искат война с Русия, Китай, Иран, Сирия и Северна Корея.

Нападението на САЩ на Сирия фокусира вниманието върху предполагаема метаморфоза в геополитечския план на Доналд Тръмп, но се изпусна от внимание друг съществен детайл- на 5 април, в брифинг с участието на чуждестранни медии, Мария Захарова припомни, че няма достатъчно доказателства, че газовата атака в Хан Шейхун  е дело на Башар Асад. Тя посочи, че единствените доказателства са на организацията White Helmets- сайт за сирийска гражданска защита. Според Захарова много от техните  кадри са фалшифицирани и не са тествани за автентичност. Захарова припомни, че последната газова атака много прилича на атаката от 2013 г. в Гута.

Напомняме, че тогава дори членове на  разследващата комисия на ООН  признаха, че няма и теоретична възможност ракетите да са изстреляни от позициите на армията на Асад.

Д-р Пол Крейг Робъртс (бивш съветник на президента Рейгън) написа в блога си, че новата химическа атака в Сирия е организирана от Вашингтон.

Публикуваме статията със съкращения

Вашингтон отново създаде конфликт с ракетната атака по сирийски бази на ВВС. Руско-сирийската противовъздушна отбрана не попречи на нападението. Така Вашингтон отново затвърди своя контрол. Първо с Флин*, а след това и с Банън**. Всички, които останаха в администрацията  на Тръмп, са ционистите и луди генерали, които искат война с Русия, Китай, Иран, Сирия и Северна Корея.

И няма никой в Белия дом, който да ги спре.

Целунете на прощаване нормализирането на отношенията с Русия.

Сирийският конфликт трябваше да бъде възобновен. В това се заключава смисълът от хуманното нападение на Сирия. Съвършено очевидно е, че химическата атака е организирана от Вашингтон.  Свалянето на Асад ще позволи на Вашингтон да наложи още една своя марионетка на мюсюлманските народи, да отстрани и друго арабско правителство, които се противопоставя на присвояването на Палестина от Израел, а доставките на руски природен газ за Европа ще бъдат заменени с  контролиран от САЩ тръбопровод от Катар през Сирия до Европа.

Като игнорира всички тези преимущества на САЩ, руското правителство се отказа от освобождението на Сирия от поддържаната от Вашингтон „Ислямска държава”.  Руснаците отстъпиха, защото имаха нереалистични надежди за постигане на партньорство с Вашингтон за общи усилия срещу тероризма. Това беше нелепа идея, тъй като тероризмът е оръжие на Вашингтон.

Ако Вашингтон успее да изтласка  Русия от пътя си като заплаха, или като се възползва от неуместните  руски надежди  за „сътрудничество“ с Вашингтон, в бъдеще време тероризмът ще бъде насочен срещу Иран в по-голям мащаб. Когато Иран падне, тероризмът ще започне да действа в Руската федерация и китайската провинция, която граничи с Казахстан.

Ако руското правителство не беше спряло изчистването на ISIS от Сирия,  Сирия нямаше да се сблъска с възобновената решимост на САЩ да сваля Асад по причините, посочени по-горе. Руснаците, обаче, хипнотизирани от мечти за сътрудничество с Вашингтон, поставиха и Сирия,  и себе си в трудна ситуация.

Руснаците взеха инициативата в свои ръце и удивиха света, приемайки предложението на сирийското правителство за намеса в конфликта. Вашингтон гледаше безпомощен. Руската намеса обърна течението срещу ISIS. След това неочаквано Путин обяви изтегляне, заявявайки, подобно на Буш, че „мисията е изпълнена”.

Но мисията не беше изпълнена.

След това Русия забави „финала” с напразната вяра, че Вашингтон най-накрая ще започне да си сътрудничи с Русия за премахване на последната крепост на ISIS. Вместо това САЩ изпрати военни сили да блокират руско-сирийското настъпление. Руският външен министър реагира, но Русия  не се възползва от силовото си превъзходство на място, за да измести встрани символичните американски сили и да приключи конфликта.

Путин заяви преди време, че Русия не може да има доверие на Вашингтон. Това е правилният извод от фактите, но защо Русия поставя себе си в комплицирано положение, като се стреми към сътрудничество с Вашингтон? Сега Вашингтон изпраща „предупреждение“ към  Русия, че няма начин да „влезе” във Вашингтон. Ще разбере ли руското правителство някога, че сътрудничество с Вашингтон може да има само по един начин: да се регистрира  в качеството на техен васал?

Путин  изчисти Русия, но само частично. Страната му продължава де е пълна с американски агенти. Удивително е колко малко от руските медии  разберат опасността, пред която е изправена  Русия.

В момента единствената алтернатива за руснаците е да покажат на Вашингтон, че може да върви по дяволите, и да не позволят отстраняването на Асад. Но руската Пета колона, която е в съюз със Запада, ще настоява, че Русия може  постигне сътрудничеството с Вашингтон, само ако жертва Асад.  И мълчаливото съгласие на Русия ще унищожи имиджа на руската власт и тя ще претърпи загуби от продажбите на природен газ за Европа.

„Сътрудничество с Вашингтон” може да има само по един начин – капитулация пред Вашингтон.

Източник: Paulcraigroberts.org

…..

* Майкъл Флин е бивш съветник по национална сигурност на Доналд Тръмп. Подаде оставка, след като „Ню Йорк таймс“ публикува съдържанието на негови разговори с руския посланик във Вашингтон Сергей Кисляк. Беше известен със своето снизхождение към Русия и твърдата линия към ислямския екстремизъм. Флин предложи на ФБР и комисията към Конгреса, разследващи връзките на приближени на американския президент с Русия, да свидетелства в замяна на съдебен имунитет.

** Стивън Банън – директор на предизборната кампания на Доналд Тръмп. След победата на Тръмп през ноември е назначен за висш съветник в Белия дом, въпреки реакциите на антирасистки организации и на демократите. Само ден преди нападението в Сирия  Банън изгуби мястото си в престижния Съвет за национална сигурност (СНС) – признак за новата пренастройка в Белия дом след хаотичното начало.

Между редовете.сом

1