Режисьорът Мирослав Паскалев гневен на безхаберието във Фейсбук

 Режисьорът Мирослав Паскалев гневен на безхаберието във Фейсбук

”Да лекуваш бедна държава с евро, е все едно да извършиш  на болен „живостоспасяващо” преливане на заразена кръв. Може да не умре веднага, но за сметка на това ще бъде мъчително”.

„Забелязвам, че по-малко от един процент са възхитени от решението на Борисов и Горанов. И мога отсега да ви кажа, че този процент пръв ще избяга на Запад, когато еврото ни повлече към бездната. А най-отпред ще тича еврозонеца Хампарцумян.  Дали някой от тия умници Горе разбира колко банки ще фалират, поради липса на вложители?”/коментари от мрежата

Новината, че  България  ще кандидатства за чакалнята на Еврозоната продължава да предизвика вълна от гневни коментари.   Режисьорът Мирослав Паскалев-Зорец  също се включи в дебата, но не с упреци към управляващите, а към българите, населяващи Фейсбук.

Ето неговото мнение:

„България е пред колапс и до 2019-21 г. я я има, я не. Според мен няма да я има.

А и дали я заслужавате, след като не виждате собствения си край и плющите из ФБ

разни селфита от софри,

кръчми,

плажчета

и чупите пози в шарени парцалчета, за които си вярвате, че са адски шик и маркови, но са китайско менте за 3-4 долара на едро.

До средата на идната зима цените на стоките от първа необходимост ще скочат с 35%, но доходите не.

Около 120 хиляди наети ще си загубят работата,

минимум 60-70 000 семейни и малки фирми ще фалират

и над 450 000 домакинства ще изпаднат в невъзможност да си плащат кредитите,

сметките към монополите,

и ще бъдат попиляни

от частни съдебни изпълнители и колекторски фирми.

Огромна част от работещите в чужбина и пращащи пари на роднини тук, ще спрат да пращат, и ще изтеглят роднините си там, защото с новите цени на ток, вода и отопление ще им излезе по-евтино там.

2/3 от Държавния бюджет се пълни с преки данъци от труд и косвени от потребление. Дупката ще е към 20%, ще я запълнят с нов заем, но на пазара ще се появят огромно количество имоти за продан и цените ще се сринат. При този срив огромна маса ще си загубят жилищата и пак ще са длъжници.

НЗОК без нови около 200 000 вноски ще изпадне в тотален колапс и вече всичко ще плащате. Без тези вноски НОИ не само ще замрази пенсиите, но и ще вдигнат още годините за пенсии, за да не се взриви. А това ще е само началото на края, защото е началото на процес, който сегашната политическа класа няма да спре,

понеже ще се наложи да спрат с грабежа,

който след експлозията да им гарантира охолен живот някъде далеч.

Овчата маса също нищо няма да може да спре и защо ли? Прочетете началото на поста.

А на бас, че огромна част от биомасата ще побегне още през януари. Инкасират загубите и побягват.

Никой няма да скочи истински да се защити!

Между редовете.сом

1