Румене, лошите комунисти ви дадоха жилище на пъпа на София!

 Румене, лошите комунисти ви дадоха жилище на пъпа на София!

Словесен сблъсък между Румен Дечев и Георги Найденов разпали в социалната мрежа стария дебат за антикомунизма и неговия генезис.

Дебатът бе провокиран от  статус на Румен Дечев: „ДА ПРИКЛЮЧИМ С КОМУНИЗМА. Макар и с малко закъснение искам да напиша за варварството на комунизма, длъжен съм. На 1-ви февруари е ден на жертвите на комунизма. На този ден са разстреляни първите осъдени от т.н. „Народен съд“ – много депутати от 25 ОНС, тримата регенти, министрите на три правителства, голяма част от висшия команден състав на армията, журналисти…”.

Постът му подразни Георги Найденов, който с жестока откровеност помля новопръкналия се антикомунист:

„Румене, познаваме се от няколко десетилетия. Когато аз се прехвърлих от ВА „Г.С.Раковски“ в ТУ-София, ти участва и спечели конкурса за моето място. Заедно направихме клуба към просветното дружество „Г.Кирков“. Винаги съм имал положително отношение към теб, въпреки особнячеството ти. Винаги съм гледал към положителните ти качества, а не към отрицателните. С този коментар ти сложи край на доброто ми отношение към теб.

За мен е абсолютно неприемливо да се разпалват вражди между българския народ. Още по-неприемливо е да се прави от хора, които са облагодетелствани от режима, срещу който сега плюят.

Те си завършил школата на МРВ в Симеоново. След това беше преподавател във ВА „Г.С.Раковски“. Живееше на „пъпа“ на София – в сградата под колоните. Всички знаят тази сграда. „Лошите“ комунисти са национализирали тази сграда и са я дали на твоето семейство. А ти сега плюеш по „комунизма“. Не ти прави чест! Присъедини се към кохортата на Евгени Дайнов, Красен Станчев, Иван Кръстев, Деян Кюранов и прочие дечица на висшата комунистическа номенклатура.

Да, на мен ми е пределно ясно, че след 10.11.1989 година „червената“ буржоазия “ обърна „резбата“, смени идеологията си на 180 градуса и нейна официална идеология стана антикомунизма. Не случайно главните редактори както в държавните, така и частните медии, се оказаха агенти на ДС. И не случайно в този период, а и сега постоянно бълват антикомунизъм.

Нямам представа ти дали си бил агент на ДС и дали и сега работиш за тях. Мисля, че си антикомунист поради душевната си неуравновесеност и незадоволени амбиции. А не от служебни ангажименти. Но от мен да знаеш – ти никога няма да имаш влияние във Фейса. Във Фейса влияние имат почтените хора, хората с чест и достойнство. Ти очевидно не си от тях. Затова се провалят всичките ти инициативи. И ще продължат да се провалят! Живей си живота! Но забрави за ФБ-приятелите си!”

Източник: Фейсбук

1