Слави Трифонов: Тероризмът е бизнес

 Слави Трифонов: Тероризмът е бизнес

Слави Трифонов. Наричат го темерут, чалгар, простак, грубиян. Много хора не го обичат. И няма спор, дал е достатъчно  поводи за чести изблици на нелюбов в социалната мрежа. Но на 5 юни 2017 година същият Слави изрече истини, които нито един  политически коментатор, политик и журналист не би се осмелил да изговори или напише.

Ето част от експозето на Слави Трифонов.

Снощи гледах концерта на Ариана Гранде и приятели, посветен на жертвите на терористичната атака в Манчестър. Докато продаваха билети за този концерт, стана атентат и в Лондон. А за там концерт нямаше. Само да отбележа – не гледах концерт, а поредната проява на лицемерие.

Добре организирано,

бляскаво организирано

и изпълнено с лицемерие,

излъчвано в цял свят по повод смърт.

Ах, колко много страдаме за убитите в Манчестър!

Ах колко много не се страхуваме!

Ах колко много сме съпричастни!

А искате ли сега да си зададем няколко въпроса?

Защо нямаше концерт за убитите 36 души пред църкви в Египет?

Защо нямаше концерт за убитите над 90 души при акта в Кабул миналата седмица?

Защо нямаше концерт за убитите над 202 човека в Индонезия?

Или този тероризъм там е някакъв друг тероризъм и той не ни засяга?

Или пък на Ариана Градне не й пука за него? Или пък тероризъм има само в Манчестър, Лондон и Париж?

Има ли някои от Вас, уважаеми зрители, които да вярват, че големите мощни, модерни държави, така наречените „Велики сили”,  не могат да унищожат ИДИЛ за няколко седмици?

Има ли някой, който да вярва, че Америка, Русия, Великобритания, Франция и Германия са по-слаби от някакви фанатизирани малоумници, въоръжени с ножове и самоделни бомби, или взривяващи се с коли и врязващи се с коли в тълпата?

Има ли някой, който да вярва, че това зло ще се пребори с цветя, лозунги и с „Не на страха”?

Като се замисля, всички, май, станахме счетоводители на смъртта на невинни жертви. Броим трагедии и само чакаме къде, кога и колко точно хора ще бъдат убити. Плачем по телевизията, поднасяме цветя пред посолствата и лъжем, че не ни е страх. Така е модерно – да мрем и да не ни е страх от смъртта. Помислете малко и кажете: не ви ли изглежда, че за Великите сили всичко е само бизнес?

Даже е по-цинично – те имат полза да има тероризъм*.

Ако някои не е разбрал, Третата световна война вече започна.

И вече взе много жертви.

И тази война няма да спре.

Няма да спре, докато ние, хората, независимо от каква националност и каква религия сме, не принудим военните и икономически лобита и политиците да престанат да правят бизнес със смъртта.

*Слави Трифонов напомни за най-голямата оръжейна сделка в историята на САЩ, осъществена от набедения набързо за миротворец  Доналд Тръмп. Вашингтон ще достави оръжия и военно оборудване за почти 110 млрд. долара на Саудитска Арабия. Договорът предвижда  продажби на оръжие за още 350 млрд. долара през следващите 10 години. Водещият подчерта, че Осама бин Ладен, който като лидер Ал Кайда бе обвинен за взривяването на кулите-близнаци,  е роден в Саудитска Арабия.

Между редовете.сом

1