Софийските листи на БСП – образец на фамилна идилия с порно истории за разкош

 Софийските листи на БСП – образец на фамилна идилия с порно истории за разкош

След като назначи за водачи на листи недолюбваните от социалистическото братство Драгомир Стойнев и Кристиан Вигенин,  Нинова полетя още по-вдъхновено към първата си изборна загуба с цяло ято от деца, внуци и съребрени родственици на стари комунистически ветерани. Обещаното разширяване извън тесните предели на партията непременно ще се случи, ама някой друг път. И вероятно с друг соц лидер. Към предстоящите избори БСП тръгва по-капсулирана от всякога и под знамената на няколко незабравими червени фамилии.  Дори Станишев с обещанието си да върне държавата на хората, не би могъл да измисли по-грандиозен план за превръщане на БСП в династична партия, в която депутатството ще бъде достъпно само за отбран елит, и ще се предава по наследство. За очакващите промяна симпатизанти на левицата ще остане само горчивия вкус в устата и усещане за де жа вю.

Някои от новите имена в софийските листи на БСП респектират с младост, образователен ценз и професионални успехи. Но едва ли са намерили своята ниша, разчитайки единствено на лични качества. В България името винаги е имало  по-голяма тежест от интелектуалното съдържание зад него, което обяснява и

присъствието на сина на Янчо Таков

и внук на Пеко Таков

в листата на БСП за 24 МИР.

Янчо Пеков Таков беше кастриран откъм журналистически талант, даже не можа  да стигне до чирак в телевизионната журналистика, но кацна на екран благодарение на името на баща си. И най-голямото му постижение си остава ефективната присъда за контрабанда на кожуси по времето, когато Пеко обикаляше коридорите на ЦК на БКП.

Името на Иван Янчов Таков стана по-известно преди три години, когато беше завел четиригодишния си син на рождения ден на Тодор Славков.

На алкохолната и нашмъркана с наркотици оргия присъствали около 100 човека и наблюдавали орален секс на живо в изпълнението на специално наети за целта жрици.  Тази история вкара Таков-син и внук в скандалните хроники, но когато става въпрос за партиен наследник с толкова тежка фамилия, нищо не може да бъде пречка да бъде натресен за избиране. Не е поставен на избираемо място, но преференциалният вот може да го изстреля в парламента за ужас на твърдия електорат на Столетницата.

Други знатни фамилии в софийските листи:

Ана Пиринска – дъщеря на Георги Пирински.

Доц. Ваня Добрева  – дъщеря на проф. Чавдар Добрев, народен представител от БСП в 37-то НС . Чавдар Добрев е бил и секретен сътрудник към  Първо управление на ДС, но е писал и доноси срещу творци,  несподелящи партийната политика.

Ана Ананиева – дъщеря на Нора Ананиева, знаково лице за БКП  и БСП.

Пламен Стоилов Фердов – син на кандидат-члена на ЦК на БКП Стоил Фердов. Фердов-джуниър е  на 8-мо място в листата за 25 МИР. Работил е в „Мултигруп”, бил е политически съветник на Михаил Миков по времето, когато оглавяваше МВР при правителството на Тройната коалиция. Името на Фердов  бе замесено в скандалите около сделките на МВР за така наречените „златни принтери” и смяната на документите за самоличност.

В култовия 25 МИР БСП  ще „играе” и  с Тома Мариов Трайков – син на бизнесмена Марио Трайков. Тома е кръстен е на дядо си, бивш началник в ДС. Баща му Марио Трайков е член на Националния съвет и на Контролната комисия на БСП.

Владимир Радославов Илиевски – син на Радослав Илиевски, бивш кмет на Долна Митрополия и депутат от БСП от 2001 до 2009 г.

Водач на листата на БСП в Перник ще бъде Станислав Владимиров – племенник на бившия депутат Ненко Темелков, който пък е  потомък на известния активист на БКП преди Девети септември Темелко Ненков.  За Владимиров това ще бъде трети мандат като народен представител, но за депутатската му кариера не се знае нищо. Той е интересен и ценен за БСП с родословието си.

В Силистра ще се пробва икономистът Стоян Мирчев. Негов баща е социологът проф. Михаил Мирчев, който беше издигнат от БСП за кандидат-кмет на София през 2015 г. Стоян е внук на Стоян Михайлов, бивш ръководител на отдел „Пропаганда и агитация“ към БКП и секретар на Централния комитет на партията до 1988 г.

Списъкът може да бъде продължен. В която и листа да боцнеш, ще попаднеш на имена с тежка партийна или агентурна история. Затова и обещаното от БСП „Време за справедливост” вече звучи като „Дреме НИ за справедливост”.

Между редовете.сом

1