Украйна: Лишават учениците от закуски, за да се спаси банката на олигарха Коломойски?

 Украйна: Лишават учениците от закуски, за да се спаси банката на олигарха Коломойски?

В страната има криза, държавният бюджет е неизпълним. Правителството-камикадзе предлага да се намалят разходите на тези, които не могат да се грижат сами за себе си. Да се отменят ваучерите за санаториуми за болни деца, за да се спестят 2 милиарда гривни, да   се спре безплатна храна за малките ученици, за да се икономисат още 715 млн. В  същото време Националната банка иска да предостави заем на „Приватбанк“ /собственост на олигарха Игор Коломойски/ в размер на 2,280 милиарда долара за срок от 2 години.

Това ли е демокрацията, която искаме?

Да се осигури ликвидност на банката за сметка на децата?

И в никакъв случай не си правете труда да питате главния  юдобандер на страната /обиден прякор за Коломойски- б.пр./ какво направи „Приват” с парите на своите вложители, защото той притежава телевизионен канал и батальон за териториална  отбрана, които могат да ви накажат за подобни въпроси.  Игор Kоломойски си има своя пропагандна машина, собствена армия, и за разлика от децата,   съвсем не по детски може да накаже правителството, ако не получи парите. Още повече, че управляващите са му задължени още от предишния Майдан.  Неговите медии не отразяват и днес големите издънки на правителство и парламент,  погазването на човешките права във Върховната Рада, за да може днешната власт безнаказано да притиска своите опоненти.

Но фактът, че Националната банка спасява банки на украински олигарси за сметка на децата, на хора, лишени от източници на доходи, не може да не предизвика дебат. Защо народната власт харчи националния бюджет за спасението на банкерските задници и плюе върху интересите на собствения си народ?

Може само да се надяваме, че рано или късно страната ще има независими съдилища  и някой ще отговаря  за действията си.

Автор: Павел Карназицки

Източник: http://thekievtimes.ua/

1