Ходи разправяй, че демокрацията нещо им взела!

 Ходи разправяй, че демокрацията нещо им взела!

Рапорт даден, рапорт приет! Партийната задача е изпълнена – БСП е реанимирана от мъртвите. Десницата е окончателно окастрена. Приключиха най-безсмислените избори в историята на БГ.

Аз мисля, че като изключим „старата десница“, всички останали трябва да са предоволни: Баце пак е първи, Кори го вдигна двойно, патриотите са трета сила, Доган би Местан, Марешки все пак влезе. Стана парламент за чудо и приказ. Натаманиха си нещата точно както им се искаше. Ходи после разправяй, че демокрацията нещо им взела.

Краси Каракачанов щял да става министър на отбраната. Първо обаче да го пробват дали може да пробяга 100 м. и да направи 10 лицеви опори. Все пак армията не е за хора с наднормено тегло, а за воини, които са и физически в състояние да бранят Родината! Едно е да даваш интервюта по студиата, когато коремът ти е скрит под масата, а друго е да си ръководител на храбрата българска войска!

След дългогодишно проучване държавата каза: няма картел при горивата. Това едва ли изненадва някого, защото БГ-то е абсолютно неспособно да направи каквото и да било на монополистите. Дадохме си всички атрактивни активи кажи-речи безплатно на чужденци и сега само наблюдаваме как хубаво ни източват. Спомнете си как се гласяха съответните органи да отнемат лицензите на ЧЕЗ и ЕВН и как кротко си затраяха след това. Показа се някакъв нещастник – чех, уж министър техен, даде една мижава пресконференцийка в ЕК, как щели да вземат ответни мерки и нашите веднага свиха знамената. Ако сега някой е очаквал, че на Баце другаря по софри и шеф на Лукойл ще бъде порязан – жестоко се е заблуждавал. Язък, че Ваньо Танов си даде живота в една обречена битка.

Навремето СДС възникна на база нереализирали се и отритнати комунисти-ренегати. После ГЕРБ възникна на база нереализирали се и отритнати социалисти-ренегати. Трябва ли да чакаме свършека на ГЕРБ, за да видим най-после нещо що-годе прилично на десница, или все пак хората на Баце ще се стегнат и ще направят накрая едно наистина дясно управление, макар и от трети опит?

Христо Иванов посъветвал Баце да не става премиер. Доста нагло, щото не е нормално трите процента да дават акъл на тридесетте процента, но само на пръв поглед. Аз да питам все пак-кой парашутира навремето Христо Иванов като министър на правосъдието?! Че той беше световно неизвестен бивш адвокат, турен на хранилка по разни програми на неправителствения сектор, финансирани от фондациите на Сорос и Клинтън.

Та той дори не беше от средите на Реформаторския блок. Някой директно разпореди на Баце да го назначи за министър. Очевидно това беше пиар ход за старт на политическата му кариера, за жалост засега твърде неуспешна. Кой, кой имаше чак такова влияние върху Баце? И изобщо в състояние ли е Баце да състави независимо правителство на България, или пак ще действа по списък, спуснат му отвън ????

Емил Василев, Фейсбук

1