Шок и ужас! Студът води до комунизъм!

 Шок и ужас! Студът води до комунизъм!

До този шокиращ и смразяващ кръвта във вените извод е стигнала фейсбукарката Мари Хигелс. Чрез сложен дедуктивен анализ, сведен само до знанието на избрани, госпожа Хигелс прави уникално откритие, което е на път да промени историята и бъдещето на земната цивилизация„В китайския град Харбин открили за посещение цял град, изработен от ЛЕД. Ето ви още едно доказателство, че КОМУНИЗМЪТ, който се шири в червен Китай, в ледената Русия, в Северна Корея и пр., е източник на студ и по тая причина лансира всичко, що е ЛЕД, включително ледените същности, пълни с пороци, които са далече от истинската любов на светлинни години. Чрез този леден град телата на нищо неподозиращите китайци се зареждат с мощна студоносна енергия, която е източник на болести, на лични трагедии и на смърт”.

Когато разбрали за откритието на Мари Хигелс, учените от БАН засрамено върнали последните си заплати и подали заявления за предсрочно пенсиониране,  а професор Пимпирев се зарекъл три пъти да не стъпва повече на Южния полюс. Притокът на туристи към алпийските и други зимни курорти стигнал почти нулеви стойности и няколко държави обявили фалит.

МОК също реагирал адекватно на ситуацията и се разпоредил зимните олимпийски игри да се провеждат заедно с летните, а бобслеят и хокеят попаднали тутакси в списъка на забранените спортове. За да се избавят от студените си „пороци“, алпинистите спешно се преквалифицирали в спасители на плажа. Еверест бил заграден с телени мрежи и облепен с табели:”Комунизмът вирее по студените места”,  а ескимосите се застягали да мигрират на юг от страх да не се превърнат в комунисти на стари години. Британските учени пък скоропостижно зарязали така важното за човечеството изследване – защо дъждът е мокър, и се емнали към България да „неутрализират” на място новопоявилата се конкуренция. За целта изпратили кодиран зов за помощ / каса с уиски/ до образователния министър, с настоятелната молба да сръчка самозабравилата се нашенка и да я прати на бунището при Наполеон и Асен Златаров.

А в същото време нищо неподозиращата мис Хигелс продължавала да „зарежда” науката с нови и нови открития. Засега ги патентова само във Фейсбук, но да не губим надежда – и за нея ще се намери място в книгата на Гинес.

Мис Марпъл

1