5 книги, които да прочетете, докато си стоите в къщи

 5 книги, които да прочетете, докато си стоите в къщи

Сега е идеално време да се отдадеш на четене на книги, поради няколко причини – зима е, в локдаун сме, студено е. И тъй като се очертава поне още два месеца положението да не се промени, то виж с какво да си убиеш времето, когато не си работа. Четенето на книги е едно от най-приятните и сравнително евтини удоволствия. Това са нашите топ предложения.  Книгите са подбрани въз основа  на най-продаваните книги за последните два месеца в онлайн  книжарница zagadkata.eu.

Коледа под боровинковия залез, Холи Мартин

Книгата е подходяща за феновете на романтичните истории.

Пайпър Честърфийлд  има работа – мечта. Посещава различни хотели и пише ревюта за тях. При поредното й посещение на новооткрит хотел, намиращ се на малък остров се случва нещо неочаквано. Пайпър среща отново Гейб, който преди години е разбил сърцето й. За нейно голямо учудване,  Гейб  е собственик на хотела. За него Пайпър е виновната за тяхната раздяла. Разбира се двамата ще се изправят пред миналото си, пред грешките, които и двамата са направили. Дали по Коледа могат да се излекуват старите рани?

Зад маската, Тайсън Фюри

Зад  маската е историята на Тайсън Фюри – обикновено момче от  Манчестър, което става боксьор номер едно.  Не случайно е кръстен на Майк Тайсън, който е бил любимия боксьор на баща му. В семейство Фюри от много поколения се тачат всякакви бойни спортове. Поради тази причина и Тайсън се насочва към бокса. Но животът е предопределил друго – амбициозното момче да мине през много препятствия, за да покаже на какво е способен. Тайсън Фюри разказва за своята депресия, гарнирана с алкохол, наркотици и самоубийствени мисли . Как се справя с всичко това, ще разберете като прочетете книгата.

Осем перфектни убийства, Питър Суонсън

Един трилър, който ще ви държи в напрежение до самия край.

Малкълм Кършоу работи в книжарница. Негово задължение е да поддържа и блога на книжарницата. Преди известно време е публикувал класация с 8 от най-трудните литературни убийства за разгадаване. Въпреки, че е вложил много усилия да издири убийствата от литуратурата и е сложил в класацията автори като Агата Кристи, Дона Тарт и други, статията остава почти незабелязана. Или поне не в началото. Един ден на вратата на книжарницата почуква ФБР. Защото някой е прочел публикацията му и извършва същите убийства. Оказва се, че убиецът познава продавача на книги и следи всяко негово движение. И още по-лошо – знае зловещи тайни, които Мал не е споделял с никого. Колкото повече се опитва Малкълм да се доближи до предполагаемия заподозрян, толкова повече стават жертвите. Кой е мистериозния убиец? Ще оцелее ли Малкълм?

Двете изгубени планини, Матю Райли

Отново четиво за феновете на фентъзи трилъра.

Джак Уест е загубил дъщеря си Лили. Била е убита от Сфикса в древен жесток ритуал. Джак е намерил Трите тайни града. За да разкрие кой е посегнал на дъщеря му, трябва да стигне до някоя от петте железни планини, като две изобщо не са намерини. Но, освен него има и някой друг, който търси същото. Някой, от който хората са изпитвали неистов страх и поради тази причина е бил заключен дълго време в тъмница. Сега този мистериозен непознат е на свобода и има ужасяваш план.

Дневник, намерен във вана, Станислав Лем

Последната книга е смразяваща антиутопия.

Във вана е намерен дневник на таен агент. Той има мисия, която още не знае каква е точно. Получил е инструкция, която трябва да следва. Влиза в скрит правителствен обект, който е дълбоко под земата. За съжаление на това място нищо не е такова, каквото изглежда. Всичко е свръхсекретно, всеки подозира другия, враговете са всеможещи и тайни. Агентът е докаран до безумие и единствения начин да се спаси е ваната. Там той написва и дневника с ужасяващи факти за кошмарния свят, където всяко действие поражда безумно противодействие.

Това бяха нашите предложения.

Mejdu-redovete.com

1