Как да предпазите реколтата си от градушки?

 Как да предпазите реколтата си от градушки?

Системите против градушка се появиха преди няколко години и те стават все по-популярни всеки ден на пазара. Случаите на повреда от градушки върху овощните култури се увеличиха през последните години, а изискванията на купувачите за качество на плодовете станаха по-строги. Ето защо градинарите, за да се предпазят от рискове и да се гарантира, че ще получат реколта с подходящо качество, се грижат за инсталирането на противоградни мрежи в градината, с които да предпазят реколтата си от градушки – купете онлайн.

Струва си да се отбележи, че инсталирането на система против градушка е напълно екологично решение, което по никакъв начин не вреди на околната среда, поради което е вероятно подобни решения да продължат да печелят популярност в бъдеще.

Земеделските производители се интересуват преди всичко от цената на системата против градушка. Въпросът за оценката на тази инвестиция обаче е много труден за отговор. Разходите ще бъдат до голяма степен повлияни от ширината на разстоянието между редовете на градината и дължината и ширината на зоната, където се планира да бъдат инсталирани противоградни системи.

По принцип фирмите, които продават компоненти за противоградителни системи, не налагат участието си във всички следващи етапи на строителните работи. Обикновено доставчикът помага на градинаря само със съвети и следи инсталацията, а фермерът инсталира противоградни конструкции със силите и средствата на предприятието. Това решение е оправдано, тъй като ви позволява значително да спестите пари. Случва се обаче, че някои елементи от работата са трудни за изпълнение и за да сте сигурни, че всичко е направено правилно, по-добре е да се свържете със специалисти, те могат да бъдат препоръчани от доставчика на компонентите на системата против градушка.

Мрежите против градушка са изработени от висококачествен материал, устойчив на повреди и деформации. Обикновено доставчиците предлагат три вида от тях: черен, сив и бял. Черните са най-устойчиви, те могат да бъдат експлоатирани до 20 години, сивите са малко по-малко устойчиви, фермерът ще може да ги използва около 15 години, белите са най-слабите и могат да издържат до 10 години експлоатация.

Трябва да се помни, че силата на мрежата зависи и от нейното приложение. Сгъването на мрежите за зимата и правилното инсталиране ще удължи живота им. Изборът на цвят на окото зависи от региона, в който се планира да бъде инсталирана противоградовата система. В допълнение към защитата срещу градушка или слънчево изгаряне, мрежите могат да помогнат за намаляване на проблемите с някои вредители, особено птици.

Системите против градушка са планирани за конкретни зони на градината. Плантацията трябва да бъде плътно покрита с мрежи, в противен случай тяхната инсталация губи смисъла си. Можете да инвестирате на етапи, но е важно цялата конструкция да бъде инсталирана на предварително подготвена площ. Това е много важно, тъй като външните стълбове са по-дебели от тези в средата на редовете. Необходима е система против градушка, която да покрива цялата градинска площ: нежелана е опцията, когато са покрити само дървета в един ред и пътеките са отворени. Покриването на цяла плантация с мрежа, освен че я предпазва от градушка, гарантира и защита от някои вредители, така че колкото по-добре е покрита плантацията, толкова по-често срещаните проблеми се забравят.

По-добре е да се предвиди възможността за инсталиране на системи против градушки на етапа на градинския дизайн. Достатъчно е фермерът да измери ширината и дължината на парцела, да изчисли броя на редовете и разстоянието между тях. С тази информация вече можете да се свържете с доставчика на компонентите. Ако площадката има наклони, е неравна, редовете имат различна дължина, дизайнът на противоградовата система ще бъде малко по-труден, но все пак възможен. Колкото повече подробности относно местоположението на планираната инвестиция получава доставчикът на компоненти, толкова по-добра версия на системата против градушка. Ако мрежите против градушка са подходящото решение за вашия двор или земеделска площ, ще откриете отлични предложения на Skyprotect.bg.

Прочетете още: Какъв материал да изберете за кухненската мивка?

1