Xiaomi и Leica Camera обявяват дългосрочно стратегическо партньорство: Нова ера на мобилнaта фотография стартира през юли

 Xiaomi и Leica Camera обявяват дългосрочно стратегическо партньорство: Нова ера на мобилнaта фотография стартира през юли

Xiaomi и Leica споделят едни и същи идеи по отношение на мобилната фотография. И двете компании имат желание непрекъснато да изследват оптичните характеристики и фотографското изживяване в ерата на мобилните изображения чрез изключителен технологичен напредък и естететика.

Пекин, Китай, 23 май 2022 г. – На 23 май Xiaomi, водещата световна компания за потребителска електроника и интелигентно производство, и Leica Camera, чиято легендарна репутация се основава на дългогодишна традиция на отлично качество, иновативни технологии и немско майсторство, официално обявяват тяхното стратегическо сътрудничество по отношение на мобилната фотография. Първият имиджов флагман смартфон, разработен съвместно от двете компании, ще бъде официално представен през юли тази година.

Основана през 2010 г., Xiaomi в момента е третият по големина производител на смартфони в света. От създаването си преди 12 години, компанията винаги се е придържала към мисията за „безкомпромисно създаване на невероятни продукти на достъпни цени, за да позволи на всеки по света да се радва на по-добър живот чрез иновативни технологии“. Нейните смартфони и други продукти се продават в повече от 100 страни и региони по света.

Със силна научноизследователска дейност и непрекъснати дългосрочни инвестиции в технологии, Xiaomi се превърна във важен лидер в технологичните иновации в областта на потребителската електроника и интелигентното производство. В областта на изображенията, въз основа на дългогодишния си опит в оптиката на обективи, чипове, алгоритми и т.н., както и на дълбокото познаване на мобилната фотография, Xiaomi предоставя необикновени фотографски изживявания, включително портрети, нощни сцени и моментни снимки.

В продължение на повече от 100 години Leica Camera създава фотоапарати, предпочитани от водещи фотографи, и оптични обективи от световна класа, отговаряйки на страстта на своята общност.

С гениално оптично инженерство и страхотно майсторство, фотоапаратите Leica, разпознаваеми по своята отличителна „червена точка“, са немско инженерство в най-добрия си вид и продължават да привличат нови поколения потребители, които се стремят да постигнат „Leica кадърът“ и притежават тези шедьоври на дизайна. В допълнение към създаването на прецизно изработени продукти, Leica привлича известни фотографи и нови таланти по целия свят.

Xiaomi и Leica споделят едни и същи идеи по отношение на мобилните изображения. И двете компании имат желание непрекъснато да изследват оптичните характеристики и фотографското изживяване в ерата на мобилните изображения чрез изключителни технологични пробиви и естетически преживявания.

„Xiaomi се фокусира върху създаването на най-доброто потребителско изживяване и компанията винаги се е надявала да изследва възможностите на мобилната фотография до максимална степен. Xiaomi и Leica споделят идентични идеи и оценяват предимствата и индустрията на другия. Това сътрудничество ще осигури силен тласък към имиджовата стратегия на Xiaomi.

По време на сътрудничеството, от оптичен дизайн до настройка на естетическата ориентация, иновативните технологии, продуктовата философия и предпочитанията за изображения на двете страни се обединиха по безпрецедентен начин.“, споделя Лей Джун, основател, председател и главен изпълнителен директор на Xiaomi Group.

„За мен е чест да обявя дългосрочното стратегическо партньорство с Xiaomi днес. Leica и Xiaomi са глобални първокласни марки и по време на този безпрецедентен процес на сътрудничество и двете страни последователно работиха върху целта да осигурят на клиентите нова ера на мобилната фотография.

Убедени сме, че първият съвместно разработен флагман смартфон за изображения демонстрира пионерския напредък на двете компании. Ние ще предоставим на потребителите в областта на мобилната фотография изключително качество на изображението, класическа естетика на Leica, неограничена креативност и ще отворим нова ера на мобилните изображения.“ добавя Матиас Харш, главен изпълнителен директор на Leica Camera AG.

За Xiaomi Corporation

Xiaomi Corporation е основана през април 2010 г. и е включена в Хонконгската фондова борса на 9 юли 2018 г. (1810.HK). Xiaomi е компания за потребителска електроника и интелигентно производство със смартфони и интелигентен хардуер, свързани с платформата „Интернет на нещата“ (IoT)

Възприемайки визията „Да бъдем приятели със своите потребители, да бъдем в техните сърца като любима компания“, Xiaomi непрекъснато се стреми към иновации, висококачествен потребителски опит и оперативна ефективност. Компанията неумолимо създава невероятни продукти на разумни цени, осигурявайки възможност на всички по света да се радват на по-добър живот чрез иновативни технологии.

Xiaomi е един от световните лидери на пазара за смартфони. Пазарният дял на компанията по отношение на доставките на смартфони я класира на №3 позиция в световен мащаб през третото тримесечие на 2021 г. Компанията е създала водещата потребителска AIoT (AI+IoT) платформа, към която са свързани повече от 400 милиона интелигентни устройства към 30 септември 2021 г., като изключим смартфоните и лаптопите.

Продуктите на Xiaomi присъстват на повече от 100 страни и региони по света. През август 2021 г. компанията влезе в списъка на Fortune Global 500 за трети път, като се класира на 338-о място – с 84 места по-нагоре в сравнение с 2020 г.

Xiaomi е част от Hang Seng Index, Hang Seng China Enterprises Index, Hang Seng TECH Index и Hang Seng China 50 Index.

Leica Camera – партньор за фотографията

Leica Camera AG е международен първокласен производител на камери и спортна оптика. Легендарната репутация на марката Leica се основава на дългогодишна традиция на отлично качество, немска изработка и немски индустриален дизайн, съчетани с иновативни технологии. Неразделна част от културата на марката е разнообразието от дейности, които компанията предприема за напредъка на фотографията.

В допълнение към галериите Leica и Leica Akademies, разпространени по целия свят, има награди Leica Hall of Fame и награди Leica Oskar Barnack (LOBA), които се считат за едни от най-иновативните спонсорски награди, съществуващи днес. Освен това, Leica Camera AG със седалище във Вецлар, Хесен, и втори производствен обект във Вила Нова де Фамаликан, Португалия, компанията притежава световна мрежа от свои собствени национални организации и магазини Leica.

1