7 лесни съвета за екологично почистването на дома

 7 лесни съвета за екологично почистването на дома

Никога не е било по – лесно да поддържате дома чист и добре ухаещ! В тази статия ще ви предложим няколко лесни и безвредни начина, за да почистите дома си, използвайки натурални продукти без химия.

Моп с микрофибър или пара. Вместо да използвате търговски почистващ препарат с множество химикали, за подове от дърво, може да използвате моп изплакнат само във вода, за да премахнат ефективно мръсотията и мръсотията. Или моп, който работи само на пара. Така ефективно ще убиете всякакви микроби и безупречно ще почистите и най – упоритите замърсявания абсолютно безвредно.


Пригответе си собствен дезинфекциращ спрей. За да дезинфекцирате повърхностите във вашата кухня и баня, си пригответе тази рецепта: Смесете шест капки етерични масла (става с всеки аромат, който на вас ви харесва) с осем капки бял оцет в бутилка, която е подходяща за напръскване. Добавете четири капки алкохол (спирт) и четири капки водороден пероксид. Разклатете добре, преди да използвате. (Забележка: Избягвайте да пръскате сместа върху гланцирани и полирани плотове и повърхности – киселината в оцета може да повреди покритието.)


Сложете ред на нещата у дома. Казано по-просто, бъркотията привлича прах и твърде много бъркотия прави почистването все по-трудно с течение на времето. Така че, ако искате да се радвате на по- дълготрайна чистото у дома, не позволявайте на мръсотия и прах да се разпространява.


Изхвърлете хартиени кърпи. Старайте се да използвате само първокласни памучни кърпи ежедневно за почистване на кухнята, вместо да използвате хартиени, те се разпадат при контакт с мокри повърхности и отделят дребни власинки.


Почистете коша за боклук. За да премахнете неприятните миризми от коша на боклук, нарежете един лимон и го смелете. Сложете го в плика за боклук, за да убиете всяка миризма, която може да се отделя при изхвърлянето на отпадъци.


Използвайте зехтин, за да накарате уредите да блестят. Полирането със зехтин с напоена гъба или кърпа, прави чудесен лак за хладилници, миялни машини и други уреди от неръждаема стомана.


Почистете душа си на пара. Повечето търговски продукти за баня са с токсични химикали. По – добрият начин, за да спрете натрупването на сапун по плочките на стените и врати в банята е почистването им с уред на пара и не е необходимо търкане!

Източник: newstrendstoday.com

1