Интересни активности, с които да разнообразите почивката в планината

 Интересни активности, с които да разнообразите почивката в планината

Ако вече се изкушавате да потърсите най-добрите оферти за хотели Добринище, въпреки че е лято, не се притеснявайте. За много хора планинската почивка е много по-зареждаща и приятна в горещите месеци от тази на морето, а и определено не е по-скучна.

Ето някои активности, които можете да практикувате в планината.

По върховете с парапланер

Бягайте, скачайте, летете и се носете по въздушни течения… Извийте се като птица над планинските пасища и върхове и открийте красивата дива природа под краката си.

Няма нищо по-вълнуващо от гледката на вашата сянка на парапланерист, за който няма нищо непостижимо.

Рафтинг

Ако ще се отдавате само едно занимание в планината със семейството или приятелите си, това трябва да е рафтинг. В голям надуваем сал следвайте течението на реката, спокойно или с по-вълнуващо темпо, в зависимост от избрания от вас маршрут.

Страхотното преживяване е гарантирано.

Поддържайте форма с планинско колоездене

Всички сме запознати с вкусните традиционни храни в планинските курорти: сирене, сушени меса, боровинки, тестени изделия… и най-добрият начин да ги хапвате без вина е да се пораздвижите след това.

Можете да карате колело, с което да преоткриете района наоколо.

Планински картинг

Ако ви харесва приливът на адреналин, опитайте планински картинг. Какво е това ли? Става дума за превозно средство, монтирано на четири колела за всички терени, което гарантира трепет и много смях.

И определено разнообразява вашата почивка на планина.

Гледайте залеза от балон с горещ въздух

Не би ли било зашеметяващо да прелетите над върховете в края на деня, когато последните слънчеви лъчи озаряват планините с розово и оранжево? Магията на балоните с горещ въздух е тяхната медитативна природа – просто гледайте как красотата на върховете се разкрива, докато сенките се разпръскват.

И не забравяйте камерата си!

Нощувка под звездите

Ако търсите спокойствие, тишина и шанс да се сближите с природата, опитайте една нощ спане под звездите в палатка или спален чувал. Далеч от каквото и да е светлинно замърсяване, можете да се възхищавате на Млечния път и да се събудите при естествена светлина призори. Няма будилник, няма телефон, просто ритъмът на природата. Ревитализиращо!

Научете повече за растенията и животните

Потърсете в местната книжарница или библиотека енциклопедия за всички растения и животни, които обитават региона, където ще се разхождате. Намерете малко място за книгата в раницата си, за да можете да идентифицирате цялата флора и фауна, която срещате по пътя.

Време за пещери

Ако наоколо има пещери, би било страхотно да ги посетите. За щастие, българските планини изобилстват от такива.

Това е един чудесен начин не само да се свържете с природата наоколо, но и да научите повече за живота на древните ни предци. А и през лятото пещерите са добра опция за намиране на малко прохлада.

Светът там долу е очарователен и определено си заслужава да се види.

Изкачване на връх

Разбира се, най-очевидното нещо, което човек може да прави в планината, е да изкачва върхове. Ако ще правите това обаче, не забравяйте първо да проверите какво ще бъде времето в района и си носете подходяща екипировка.

Никога не тръгвайте към който и да било връх с анцуг, летни дрехи и маратонки! Особено ако нямате раница, пълна с провизии.

Планините са не само красиви, те са и един брилянтен начин да отбележим годишната отпуска, която цяла година чакаме. Тези места изобилстват от спиращи дъха гледки, чистота и прохлада, както и от различни опции за забавление, които дори надминават тези на морето.

Не се притеснявайте да отидете на планина през лятото, защото много ще ви хареса и защото в това няма нищо странно. Кой не би искал истинска почивка в единственото време от годината, когато наистина може да си я позволи?

1