БСП трябва да се извини

 БСП трябва да се извини

Дръжте ме да не падна! БСП удвоили резултата си и това било победа!

БСП загуби, при това с много. Ако са вдигнали подкрепа в сравнение с посторешарската 2014 година, то е заради задните помисли на по-застаряващи мъже от провинцията към Нинова. По същия начин лелките от Прованса се изпотяваха пред лика на Бойко преди години. Мнозинството обаче не се отплесна по балкона на буля Ниновица, а в програмата й.  А там – само наброски, писани на коляно. Нищо, което да става за употреба. Ластици и дъвки за баламурници. Читалищните предизборни спявки, успешно проработили при Радев, този път не впечатлиха никого. БСП не предложи нито нови лица с безукорно минало, нито разумна програма.

Но БСП под крилото на Нинова обещава да се превърне във фамилна партия. В нея място за работническата класа няма. Липсват идеи за пресичане пътя на корупцията. Но се обещаваше нов жизнен стандарт на определена група от хора-Селскостопанска академия, първият ешелон от социалистически пенсионери, станали такива от чиновническите бюра на БКП администрацията.

Нинова и присъдружни заложиха на емоциите в кампанията и сгрешиха. Съдебни закани, заплахи, ултиматуми – всичко от регистъра на средностатистическа домакиня с основно образование. Ни намек за политическа мъдрост.

Мария Пиргова по ТВ сънува победа. Не човек, а жеУзо.  По гръб няма да падне, докато не отреже още някой процент от БСП. Лъже, че БСП обещавали нещо на учителите. Нищо такова. БСП е единствената партия,  в чиято програма нямаше нищо смислено в тази насока. Само общи приказки.

Кънчо Стойчев. Ако кампанията беше продължила още седмица, БСП щеше да падне още по-надолу. И това го казва същия, който пускаше нагласени соц. прогнози за неизбежната победа на БСП.

ИЗХОДЪТ ЗА БСП

Лява партия е нужна, дори само за да държи на тръни десния и центристкия спектър. Но БСП не е лява. Както Демократичната партия в САЩ, представляваща интересите на трудещата се класа и фермерите, се изроди в партия на задкулисието и тъмния финансов капитал, така и БСП придоби двойнствен облик. На думи е лява партия, но зад нея стоят само чиновници и шепа пенсионери на изживяване. Консумира позитивите на БКП, но за негативите няма памет. Сякаш ги няма. Реакциите им по загубата са отчайващо неадекватни. И ако днес отново имаше избори, БСП щеше да падне на процентите от 2014-та.

Първото нещо, което БСП спешно трябва да направи, е:

1.Да се извини за криминалния преход, за грабежа и фалита на 13-те банки, за изнесените зад граница пенсионни фондове и членския внос на казионния профсъюз.

2. Да инициира прокурорско разследване на имуществото на червените олигарси и всичко незаконно да бъде конфискувано.

Едва след това, има право да сочи с пръст другите крадци и да им потърси сметка. Но първо да разчистят собствената си кочина.

3. Корнелия Нинова да подаде оставка. На социалистите не им трябва пищна кака-латерна, а сдържана и разумна жена. Нинова не е такъв типаж. Всички обстоятелства бяха на нейна страна, и въпреки това цопна като вързано пиле в блатото на собствената си самонадеяност.

Да накараш избирателите да забравят всички грешки на Бойко Борисов, а те са повече от пет, и да отсвирят наказателно не него, а теб, е постижение за дълго покаяние. На резервната скамейка.

….

Независимо от резултата, губещите са хората. Партиите  с държавни субсидии, останали извън парламента, са доста много. Сега ще храним и тях. Даже и „благодаря” няма да кажат.

Източник: Интернет

1