Влизането на Гергов в операта

 Влизането на Гергов в операта

Ашколсун на социалистическия интелектуалец Георги Гергов, който иска да превърне палата № 1 на Пловдивския панаир в опера.

Гергов е известен в цял свят като страстен почитател на оперното изкуство. Самото му излъчване някак ти подсказва, че той принадлежи на онзи интелектуален кръг от любители на операта, които фанатично се наслаждават и не изпускат нито една оперна постановка, независимо дали е свързана с възхода на стила белканто, та чак до златния век на операта, доминиран от Рихард Вагнер в Германия и Джузепе Верди в Италия. Най-после един политик да се погрижи за културата…

Петър Ангелов-Дарев

……

Още две думи по темата за Операта и Панаира. Чудесната обществена инициатива вече е опорочена от сделката Герб-БСП-Гергов. Многото пловдивчани, между които и аз, които бяхме готови да дарим пари, няма да го сторим. Може и да почнат да чоплят нещо в Герговите владения до Марица, но според мен нищо няма да излезе. Така е, защото първо с този гешефт оправдават обществено и санират правно една незаконна приватизация. Второ, защото започват този проект по модела на Колодрума – да се вземат едни пари, а не да се свърши работата. Тези момчета почнаха Колодрума от 12 млн., а го завършиха на 60 млн. Ако Операта я почнат от 60 млн., трябва да я завършат на 300 млн.!

Владимир Дончев

Източник: ФБ

1