Защо Бойко Борисов пак спечели

 Защо Бойко Борисов пак спечели

Мая Живкова

Масово разочарование, че „статуквото“ се било запазило. Ама през есента друго щяло да бъде!

През есента ще бъде същото. И след година, и след две, вероятно. Защото с това разполагаме в България. Разполагаме с такива хора, с такива електорални нагласи и с такива партии. И докато едното от двете неща не се промени (по-скоро първото), промяна няма откъде да дойде.

И ГЕРБ все още си остават единственият избор.

Защото БСП не е избор – тези хора трябваше отдавна да са в затвора, а не в парламента.

ДПС не е избор за България.

Патриотите не са избор – нито са патриоти, нито имат достатъчно влияние. Автентичните десни и левите им отрочета вече не са избор – след като положиха огромни усилия да изгубят електората си, пък и разцепиха скромните остатъци от него.

Остава ГЕРБ. С всичките им кусури. И няма конспирации, извънземни сили, фалшификации. Просто това е реалността в момента.

Половин година след изборите в САЩ демократите се чудят защо са загубили и си обясняват всичко с Путин.

Много години след разпада на „дясното“,  ДСБ и гласоподаватели се чудят защо Бойко Борисов печели избори. Днес видях гласоподаватели на ДСБ да пишат всякакви ужасни неща – че искат БСП да спечели, че се радват, че Бойко Борисов няма да може да състави правителство, че се радват, че България е в патова ситуация. Ето затова Бойко Борисов печели избори.

Други коментари от мрежата:

За БСП:Аз може да съм прост, ама не ви вярвам че за н-ти път ще ни променяте и ще оправяте държавата, вие изроди, които окрадохте парите на нашите майки и бащи, и ги докарахте да просешка тояга.

Въпреки деградиралото население, БСП не успя да спечели, което си е голямо постижение. Корнелия никога няма да управлява и това е голямо щастие за България. Проблемът е, че десните партии не са представени.

Резултатът от двата последни избора навежда на убеждението, че се затвърждава една тенденция – БСП-то да не могат да разчитат на успех с листи, а само на успех с привидно независим кандидат.

На тези избори БСП постигна абсолютния си максимум. От тук нататък може да върви само надолу. Подобна е и съдбата на ГЕРБ, ако не се променят след  трети мандат. На хората им писна да разчитат само на божията справедливост.

БКП НАПРАВИ СКОК! ГЕРБ ИМ ВКАРА 12 ГОЛА и СИ ВКАРА 1 АВТОГОЛ!

2005-та БСП със Сергей загуби изборитe за кмет на София (1)

2007-ма БСП със Сергей загуби Eвропейските (2)

2007-ма БСП със Сергей загуби и Mестните избори (3)

2009-та, БСП със Сергей загуби Eвропейските (4)

2009-та, БСП със Сергей загуби Парламентарнитe избори (5)

2009-та, БСП със Сергей загуби изборитe за кмет на София (6)

2011-та, БСП със Сергей загуби Mестния (7)

2011-та, БСП със Сергей загуби Президентския вот (8)

2013-та, БСП със Сергей загуби Парламентарнитe избори (9)

2014-ма, БСП със Сергей загуби Eвропейските избори (10)

2014-ма, БСП със Сергей загуби Парламентарнитe избори (11)

2017-та, ГЕРБ си вкара автогол на Президентския вот (- 1 )

2017-та, БСП със Корнелия Нинова загуби Парламентарните избори (12)

Корнелия Нинова веднага да си подаде оставката. Предизборната й кампания беше грешна, държеше се все едно беше хванала Господ за шушлека.

Феноменална е способността на привържениците на БСП да обръщат потенциална своя победа в загуба. За две седмици само те върнаха разочарованите от ГЕРБ в ГЕРБ с дърдорене, което беше не само неуместно, но и глупаво. Високомерният им нагъл тон в социалната мрежа  за пореден път отврати хората. И така – Отвратителните от БСП получиха силен шамар. Следващият път-два.

Източник: Интернет

1