На изток от Рая: чрез нахалство и бездарие към прогрес!

 На изток от Рая: чрез нахалство и бездарие към прогрес!

В България – най-бездарните, най-нахалните, най-безскрупулните  стават определящи фактори в абсолютно всички сфери на обществения живот. Тези, да ги наречем сфери, са гигантските формирования – в политиката, в културата и музиката, и в медиите, и в литературата, и в бизнеса и публичните сектори. Най-напористите между най-нахалните заемат възловите и най-добре платени и решаващи постове.

Техни са  банки, политически партии, заводи предприятия, фирми, телевизии, съд, прокуратура, ДЪРЖАВАТА!.Хора млади, с талант, нямат абсолютно никакъв шанс да пробият тази чудовищна закостеняла мафия от много десетилетия. Горчиво се лъжат тези, които на база интелект, знания и талант, вярват, че могат да реализират мечтите си.

Кой млад човек би могъл да отиде посланик някъде, без да е на някой някакъв?

Коя певица или певец, притежаващи мощен талант, могат да „пробият“, ако не са спали с някой мастит чичко или не са кадър на Вирджиния рекърдс, например? Задължителни са наркотиците, подкупите, мръсните номера, двуличието, „подлагането“.

Най е видно при политиците, защото медиите се занимават предимно с тях. Сидеров-какви интелектуални качества притежава той или любовницата му?

А Бареков и мутресите, и лакеите му? Те да се къпят в охолство и нагло да ни се присмиват и напътстват как да живеем и за кого да гласуваме?!

Ами Народното събрание, банките, прокуратура, НАП, НОИ, ДАНС, мегакомпании и корпорации, фирми и фирмички и т.н. – чудовищни тъпанари!  Но ако погледнеш профила на директорите, секретарките, съветниците – веднага ще ти „светне“ някоя възлова, решаваща топла връзчица.

Като кандидатства млад човек някъде, първият въпрос е: „Кой ви е подготвял, при кого сте взимали уроци – по пеене или пиано, по актьорско майсторство или математика например?“

Единици са изключенията, с уникален късмет или талант от Бога. И какво чудно има, че такива млади хора се реализират чудесно извън България, там, където в нормалния свят се цени интелект и талант. И се заплащат достойно !

Жалка провинциално закостеняла, на повече от век балканска форма на общество, базирана на връзки, злоба, наши и ваши хора…Общество, пропито от завист, злоба и корупция, изостанало, средновековно общество.

Само който няма какво да загуби, не му пука, и който е изпил до дъно горчилката на тая помия, може да каже всичко това на глас: всички го знаят, ама не им стиска да кажат.

Изводът е – който млад човек е решил да остане тук и да се придвижи напред в обществото, трябва да се научи да минава през трупове !

Жестоко до болка звучи, нали? Ама няма кой да промени всичко това.

И няма и да има…

Александър Кипров, Фейсбук

1