Не плащаш данъци в България, нямаш право да гласуваш!

 Не плащаш данъци в България, нямаш право да гласуваш!

Ако не плащаш данъци в България, да нямаш право да определяш кой да управлява държавата. Около това мнение се обединиха значителна част от потребителите в интернет и във връзка с внесеното предложение за уседналост от три месеца.     

В подкрепа на равен достъп до избирателните урни на всички граждани се изказа Александър Садовски: „Тия от служебното правителство са национални предатели, след като искат да лишат два милиона българи от право на глас. Само електронно гласуване ще позволи на всички българи, независимо къде се намират, да гласуват за демократична България”.

ДРУГИ МНЕНИЯ:

Като имигрант не мисля, че имам морално право да избирам кой да ръководи България ( и не гласувам) . Много бързо рИвем за накърнени права. Къде са ни гражданските и морални задължения? В България няма война и никой не е прокуден. Това си е личен избор, кой къде да живее.

Заради „милионите“ „образовани“ грандомани, спасили се на запад, от които гласуват 15-на хиляди, ще ни превземат и затрият необразовани турци с български лични карти. Но какво им пука на баш патриотите, живеещи по Флорида и Охайо!

Нашите сънародници, живеещи в Европа, САЩ и по други краища на света, да не се правят на ощипани булки. С какво помогнаха тези 2 млн. интелигентни нашенци отвън?! Колко пъти и колко от тях отидоха да гласуват за последните 8 години, виждайки ни, че се борим срещу четири етнически партии и срещу циганската престъпност? Ако бяха отишли поне веднъж масово да гласуват, бай Уй нямаше да е на власт, БСП и етническите партии щяха да бъдат задушени…

Вие „високообразовани качествени българи“ колко данъци платихте в България за последните 4 години? С какво допринесохте за развитието на тази държава? Родолюбци на думи мнооого. А ние, некачественият мтр’ял, искаме сами да си избираме управниците.

Правилно! Много правилно! Докога миячите на чинии в Англия и сменячите на бабешки памперси от Италия ще определят кой да ме управлява? Или кой да харчи бюджета, събран от моите данъци и такси? Истинските Българите сме ние, тези които останахме тук, за да се борим с трудното, и не искаме някой отвън да ни определя съдбата! Който иска да гласува тук, нека се върне да се бори заедно с нас за по-добър живот.

Щом някой е решил да живее в чужбина, той няма нито поглед върху ситуацията в България, нито има право да казва кой да е кмет, депутат или президент. Да си гласува за парламент в Германия или за кмет на Истанбул. Като си дойде да живее в България, тогава да има право да гласува тук. И не ми казвайте как горките емигранти били прокудени от татковината!!!

Аз лично не гласувам на български избори, откакто не живея в България и не плащам там данъците си. Смятам, че всеки честен и почтен човек трябва да упражни правото си на глас в държавата, където плаща данъци, останалото са бръщолевения на непочтени хора.

Тодор: Борим се за това бъдещето на тази държава да се определя от хората, които са избрали да живеят в България. Боря се  децата ми, които растат в България, да могат да се наричат Българи. Много е лесно да кажеш – няма препитание в тази държава и да хукнеш на вън. Скъсал съм си задника да имам 2 висши образования, да знам 2 чужди езика и да изкарвам в България колкото някои хора на запад. Но моите данъци остават в България, а твоите са в държавата където живееш сега. Айде сега ми отговори кой има по голямо право да определя бъдещето на България???? Може би изселници, които повече от 20 години не са платили 1 стотинка? Много лицемерно – аз съм Българин, ама живея в чужбина и плащам данъци еди къде-си.  ТВЪРДО „ЗА“ ако не си живял поне 3 месеца в годината в България, да нямаш право да определяш кой да управлява.

Източник: Интернет

1