Плевнелиев е като спяща клетка на Ислямска държава?!

 Плевнелиев е като спяща клетка на Ислямска държава?!

Как да различавате убедения антикомунист от ментето такъв?

Изказване на експрезидента Плевнелиев, че при избор на изтребител  трябва да се изхожда от геополитическите интересите, взриви интернет.

Ето част от коментарите:

….

Няма спасение-Лъжльото пак изпълзя от килера. Вижте само какви ги е наговорил.  Всички в НАТО били с Ф-16, само ние с Грипен. Лъжа! От всички страни-членки на НАТО, само САЩ, Гърция, Турция, Полша и Румъния имат на въоръжение различни модели на този изтребител.

На тази кукла и натиснаха бутона и веднага се задейства! Плевнелиев е като спящите клетки на Ислямска държава, но дистанционното му е в САЩ! Мнооого жалък! А ако избирахме самолети по технически характеристики към цена, трябва да си купим руски самолети.

Той бил категорично против?! Алоу, сънльо, мандата ти мина, сега си само Бивш! Твоето мнение е последното, което трябва да се взема под внимание!

Бях твърдо за F-16, но щом Плевнелиев лобира за тях, значи става въпрос за сделка, от която има личен интерес. Ако в правителството има умни хора, ще правят обратното на всичко, което този човек казва.Това е от първостепенно значение за националната ни сигурност!

Нямало значение, че Грипен-ът е нов, а амеракнските трета ръка, многократно реновирани. Може да са щайги, но да са американски. Не били важни техническите характеристики на изтребителя, а геополитическата конюнктура. А каква е геополитическата обстановка? Първо. САЩ спешно се нуждае да си пробута старите самолети и покрие поне част от колосалния си външен дълг.

Второ. Плевнелиев си търси ново приложение. Юнкер с когото си говореше посред нощите по телефона, явно не го брои вече и за синя слива. Та защо да не използва ситуацията и да им напомни, че си чака отплатата за усърдния антируски труд?  При това нашият хибридничеше безплатно и по убеждение, а не защото някой искаше от него да дразни руснаците.

….

Ето, това е причината да не го броят за полезен играч –  обслужваше американските антируски интереси безплатно. Американците са силно подозрителни към такива играчи още от времето на желязната завеса. Бъдете сигурни, че са му направили психопрофил и накрая на експеритзата пише: „непригоден за американските интереси”.

Лъжите на Плевнелиев нямат край! Американците да си го вземат час по-скоро да не ги излага повече!!

Преди президентските избори се хванах на бас, че американците ще си вземат Плевнелиев да им води курсове по антируска хибридна война, но уви-забравиха го! Американците мразят комунистите, особено тунингованите, а нашият бивш Първи е съветска школа отвсякъде. Дай му враг и му гледай сеира! Следват потоци от полуистини, полукомпетентни анализи, груба пропаганда от брежневски тип! Та и нашият Роско така. И въпреки старанията му Западат го забрави, но той не пропуща миг да не напомни на Запада, особено на Америка, че е безработен и спешно се нужда от работа като американски лобист. Ако се наложи и Макдоналдс, и дамски превръзки ще рекламира, стига да го пощипнат по бузките.

Ако ще е F, поне да е F-18 ! Какви са тия щайги F-16 – модел от 70-те години на миналия век? Да, свалил един Су-24 без въоръжение и на неговата възраст?! На нас, мисля, по-скоро ни трябва самолет, който може да противостои на Турските и Гръцките F-16! Даже не съм убеден дали и F-18 ще свърши работа. Моят глас е повече за Евро-Файтъра!По-скъпото винаги излиза по-евтино!

Този човек е уникален негодник! Пише за интересите на България, а в действителност защитава американските интереси. Не изпитва капка срам да лъже за нещо, което се знае – Ф-16 не е на въоръжение в Алианса, а само в отделни държави. И ако е толкова загрижен за нашата „небесна” сигурност, защо не лобира да закупим немски самолет-първа употреба? Нали Германия му беше нещо като втора родина?

….

Браво г-н Плевнелиев. Какъв рейтинг само сред безродните путеноиди..ха.ха газ пикаят като ви видят и чуят..ха.ха.ха Толкова много коментари няма никоя друга тема..ха.ха.ха

– Само че сега не става въпрос нито за Путин, нито за Русия, а за това че един лобира за явно неправилен, дори вреден избор. Заради какво го прави е друг въпрос. От тук може да съдим за същността на този човек, за ценностната му система и за всичките му останали мнения. Този човек остави кална следа в българската история!

Как да различавате убедения антикомунист от ментето такъв? Убеденият мрази комунизма, но е критичен към пороците и на западния политически модел. Това че е бил против СССР, а сега и срещу Русия, не значи, че е за Америка. Припомнете си Солженицин. Ментетата никога няма да си признаят, но се ошашавиха от разпада на СССР и Източния блок, защото бяха свикнали да робуват на по-голям брат. Извън това си амплоа на обслужващ персонал, те просто ставаха излишни. Затова се преориентираха към САЩ, като друга голяма империя, за да придадат смисъл на окаяния си живот. Затова не се чудете, че този несретник не лобира за Eurofighter Typhoon, а за американските изтребители. Просто е свикнал да лиже само големи задници.

Източник:Интернет

1