Радан спрял Закона за концесиите? Я съкрати лъжите, че на Костов ще му стане лошо!

 Радан спрял Закона за концесиите? Я съкрати лъжите, че на Костов ще му стане лошо!

Новорепубликанецът Радан Кънев се очертава като най-атрактивният политик и за 2017-та година. Без грам неудобство си приписа заслугите за наложеното от президента Радев вето върху Закона за концесиите, приет по предложение на правителството на Борисов в последните дни на парламента. С неприкрито самочувствие Кънев се похвали на страницата си във Фейсбук: ”Нова победа за Нова Република: след нашия писмен призив, описващ детайлно пороците на Закона за концесиите, президентът Радев наложи вето”.

Радостните възгласи на новоизлюпените републиканци не успяха да попречат на истината да си пробие път и в профила на Кънев: „Съжалявам, но този опит не ви прилича. Ветото сте го поискали преди 2 часа, когато вече беше известно, че вето ще има”, написа потребител.

”Дано Костов не се разболее от мъка, че ни остави в ръцете на този самовлюбен лъжльо и объркан човек”, написа симпатизант на ДСБ, подразнен от опашата лъжа на лидера си.

Радан ли спря закона или само се качи на правилния влак в движение?

Ето какво казва неподкупният Гугъл по въпроса – Радан Кънев е последният, който е поискал вето.

Два часа преди Кънев да призове за вето, КТ „Подкрепа” поискаха същото, което породи подозрения, че именно позицията на синдиката е подсказала на Кънев колко добре  ще бъде за имиджа му да се впише в темата в 12 без 5,  и да си присвои победата.

Публикациите в информационните портали безкомпромисно сочат, че Къневите републиканци са изпратили откритото писмо до Румен Радев едва на 2 февруари към 16 часа,  по-малко от два часа преди официалното изявление на президента. При това в медиите вече циркулираше новината, че законът ще бъде стопиран.

Първият призив за вето дойде от „Зелените”. Още на 26 януари те излязоха с отворено писмо до президента,  предупреждавайки, че текстовете в закона  са накърнили обществения интерес.

На 26 януари Радан Кънев беше зает с по-важни теми, за да си губи времето с някакъв закон. Тогава той се заканваше да закрие НСО.

На 27 януари Стефан Стойков – юрист и граждански активист изпрати до     президента писмо във връзка  със Закон за концесиите.

В писмото се казва, че става дума за „откровено лобистки закон, приет в съучастие и сговор от различни политически сили, някои от които дори се определят като опозиция”.

В същия ден Радан си ближеше лютата рана заради отказа на другото „копеле” в дясното, Христо Иванов, да сключи брак по сметка(сметките на Радан ) с Новата Раданова република.

„Очаквах смелост, зрялост и решителност от всички политически съратници за обща битка за радикална съдебна реформа и изкореняване на корупцията. Научих от медиите, че Христо и групата около него отказват да се включат в тази битка заедно с нас. Всеки сам решава докъде му стигат силите. Желая успех”, написа Радан във Фейсбук и не добави нито ред за проблемния закон.

На 31 януари доц. Минчо Христов, съвместно с д-р Александър Трифонов  отправи писмо до президента Румен Радев с настояване за вето.  

В същия ден Радан Кънев обяви  учредяването  Нова Република и призова  симпатизантите си в социалната мрежа да гледат на живо събитието.

1 февруари медиите публикуваха ново бръщение към държавния глава от Румен Кендеров:

Уважаеми г-н Президент, Обръщам се с молба към Вас, да се възползвате от предвиденото в Конституцията на РБ Ваше право, да наложите ВЕТО, върху приетия на 20.01.2017 г. На Второ гласуване “Законопроект за концесиите” №602-01-29, внесен от Министерски съвет на 9 юни 2016 г. Считам, че приетите от 75 народни представители, долуизброени членове и алинеи от Закона, са меко казано скандални и очаквам да оправдаете очакванията на суверена – Българският народ, че сте и ще бъдете достоен негов избраник и ще защитавате националния интерес”.

На същата дата Кънев пусна два статуса:

1.Радан Кънев и Трайчо Трайков начело на „Нова република”(списък)

2. Нова Република с нова лоша новина за ГЕРБ БСП ДПС и политическата мафия: ВАС по наша жалба: задължително машинно гласуване за всички секции.

На 29 и 30 януари Кънев  отново не  удостои с внимание спорния закон. И тогава е бил зает с по-сериозни въпроси, видно от записките му във Фейсбук.

1.ГЕРБ са нашия конкурент вдясно.

2. Баскетболистите Деян и Калоян Иванови в новата платформа на Радан Кънев

3. Сценарият на платени медии и социолози за управление на ГЕРБ и БСП няма да се реализира, защото вече има алтернатива.

….

Толкова за заслугите на Кънев за наложеното вето. Остава въпросът: когато човек пуска лъжливи твърдения, които могат да бъдат проверени и оборени за минути, как ли ще изглеждат големите му лъжи?

Между редовете.сом

1