ГЕРБ отгледа и „калинката” доктор Коце. Ето как ботоксовият министър от медсестра стана професор

 ГЕРБ отгледа и „калинката” доктор Коце. Ето как ботоксовият министър от медсестра стана професор

Поредната „калинка” в услуга на престъпната власт се казва Костадин Ангелов. Невзрачният доктор с прогресиращо оплешивяване изведнъж изплува от нищото през 2013 г., като тогавашният здравен министър – гербоидната Десислава Атанасова, го прави шеф на Александровска болница, която в края на неговото управление е тотално източена и с колосални дългове за 72 милиона лева, разкри преди време информатор на Narod.bg!

Как, обаче, ГЕРБ успя да лансира поредната си калинка и да я „въоръжи” с нужното за кариерата образование? Тук историята опира до познатите манипулации – едно и също лице едновременно е научен ръководител, рецензент и председател на научното жури, което дава на Коце Ботокса званието „доктор на науките”.

Разкритията направи Татяна Дончев в свой пост, който описва внезапната кариера на семплия доктор, който от лековати публикации за сестринството изведнъж става професор и поема Министерството на здравеопазването.

Има и друг тънък момент, от който кукловодите на д-р Коце се възползват най-безскрупулно. Здравният министър е известен с близостта си до хубави мъже от сой – предимно актьори и стойностни лекари. Тази му забежка е наблюдавана под лупа през годините и доказателствата за нея се пазят „където трябва”, обясни източникът на Narod.bg.

Идеята е само една – Коце Ботокса е длъжен да изпълнява безропотно заповедите на началниците си, в противен случай в обществото ще бъдат пуснати отвратителни видеа и снимки, които ще съсипят кариерата му завинаги.

Затова и д-р Коце папка и слушка…

Ето и поста на Татяна Дончева, който внася допълнително яснота около спорната фигура на Коце Ботокса:

Очевидно научната кариерата на здравния министър се нуждае от по-сериозен преглед. Такъв преглед ще може да бъде направен след 4 април, когато той вече няма да бъде министър.

Прави впечатление, че през 2013 г.  със заповед на тогавашния министър Десислава Атанасова никому неизвестният обикновен доктор Костадин Ангелов е назначен за директор на Александровска болница при наличието на много други хабилитирани лекари, като сменя академик Лъчезар Трайков.

През 2014 г. той става доктор на медицинските науки. Като забележете, едно и също лице едновременно е негов научен ръководител, рецензент и председател на научното жури.

Три месеца след като става доктор на медицинските науки вече е доцент. Сред публикациите, изброени в Регистъра на научните длъжности и дисертации към НАЦИД липсва втора дисертация или хабилитационен труд за професор.

Няма нито една негова лична публикация, а само съавторски – с по пет, десет и повече съавтори. Същевременно са му признати публикации в списанието за медицински сестри „Сестринско дело”, медицинско издание, третиращо проблемите на сестринството.

Тези публикации нямат общо с темата на професурата му, която е по рак на стомаха.

Зачетени като научен принос са му доклади от конференции за обучения на специалисти по здравни грижи, които касаят работа на медицински сестри, както и няколко доклада от конференции по офталмология за зрението на децата в ранна училищна възраст, след като той кандидатства за професор по хирургия.

Източник: narod.bg

1