Ще се пропием покрай празните приказки на Баце

 Ще се пропием покрай празните приказки на Баце

Любимият Ръководител изръси: „Договорили сме 10 милиона тона тютюн годишно износ за Китай“.

Тоя пич не се научи, че празните брътвежи в търговията и политиката нанасят безкрайна вреда. Както казваше един приятел „Верно посрещали по дрехите и изпращали по акъла – два пъти ме биха“.

Бърза справка в мрежата и разговор с дружка на висока позиция в Булгартабак, показват: максимално производство на тютюн:

 1985 година -101,000 тона. 1995-11,500 тона. Средно  в периода 2011-2017г: 25, 000 тона. И кат’ затвори Булгартабак е вързал износа за 400 години напред…

Айретен, че морския фрахт е 10 пъти по-скъп от стойността на тютюна, ама нейсе… Може пък да си ги вози с БДЖ по пътя на коприната.

През 2011 г. се кле как ще изнасяме 10 милиона агнета за Катар, та клиенти от Доха още ни бъзикат колко ни е хубаво агнешкото…

Ей така човек се пропива. Изцепи се Баце-сипеш си. Ръсне простотия-шурнеш си… И току се пропиеш.

Тодор Георгиев, Фейсбук
……….

Коментар на редактора: В участието с в предаване на Канал 3 Елена Поптодорова намекна, че трябва да бъдем по-обрани във възторзите си за постигнатите споразумения с Китай. Тя подчерта, че в момента в Европейския съюз се изработва директива, която ще ограничи навлизането на китайски инвестиции на европейския пазар. Също така съобщи, че има само 1 %  вероятност китайците да приемат нашите условия за АЕЦ „Белене”, но че и този процент е от регистъра на дипломатическия етикет – обещания, интерес, но без продължение.

1