Доказано е: сребърните бижута подобряват здравето ви

 Доказано е: сребърните бижута подобряват здравето ви

От древни времена хората търсят терапевтичните ефекти на скъпоценните камъни и минералите. Едно просто търсене с Google ще намери безброй резултати за ползите за здравето от сребро, злато и други благородни метали.

От просто забавни обеци и емоционални пръстени до амулети, предназначени да избегнат определени опасности – не е трудно да намерите бижута, за които се твърди, че притежават мистериозна сила и ви носят щастие и здраве.

На всеки пазар или магазин за бижута ще срещнете продавачи, които продават какви ли не камъни. От тюркоаза на индианците до чудото на алхимията, има дълга история, в която системите от вярвания са обвити в лечебни камъни и метали. Всъщност първоначалното носене на корона от скъпоценни камъни в кралското семейство е била не само символ на богатство и власт, но и средство за борба с болестите и злото.

И така, какви са ползите, които можете да получите при носене на сребърни медальони, обеци, пръстени и други?

Среброто – истински приятел на здравето

Благодарение на комбинираните ефекти като цена, стойност и външен вид, среброто стана по-популярно като метална основа за бижута, спрямо златото. Но ползите от него не са ограничени само до цена и естетика. Напротив, носенето на сребърни бижута е наистина полезно за вашето здраве!

Като метал, среброто има важни ползи за здравето и се използва от векове в различни култури. То се е доказало като мощен антибактериален агент, който се бори с инфекциите, помага за предотвратяване на настинки и грип, лекува рани и други.

Среброто също така допринася за вътрешната топлинна регулация и циркулация. Много хора съобщават, че техните енергийни нива и емоционален баланс са се подобрили след носенето на сребърни бижута, тъй като естествените свойства на сребърните изделия могат да компенсират външните електрически смущения, да подобрят кръвообращението и общия баланс на телесната температура и да помогнат за поддържане на чистотата и имунитета.

Много мъже и жени носят сребърни бижута, за да предотвратят инфекция, симптоми на настинка или грип и всякакви други вируси и бактерии. Тази полза за здравето е една от причините много производители да изберат да използват именно сребро за производство на медицинско оборудване и инструменти.

Също така се казва, че среброто поддържа еластичността на кръвоносните съдове, което играе роля в образуването и заздравяването на костите, както и в грижата и възстановяването на кожата.

И накрая, среброто наистина успява да ни помогне да избегнем потенциално токсични вещества – като метал, среброто реагира и обезцветява, когато срещне много други известни токсични химикали.

Например, ако сребърните бижута, които носите, стават сини за твърде дълго време, това може да означава увеличаване на натрия в тялото ви. Забелязването на сини сребърни бижута ви напомня да ядете по-малко солени закуски!

Интересно е, че вече и модните дизайнери са започнали да изследват концепцията за включване на този благороден метал като материал за облекло, така че хората да могат да се насладят на много от ползите за здравето на среброто в ежедневието си.

Научно обяснение за ползите от среброто

За някои хора всичко това може да звучи като куп глупости, но ползите за здравето на среброто идват от неговата проводимост и топлопроводимост, което има ясна научна основа.

Положително заредените сребърни йони образуват проводимо поле, което отразява електромагнитното излъчване извън тялото, стимулирайки естествената проводимост, подобрявайки кръвообращението, баланса на телесната температура и цялостното здраве.

Положително заредените сребърни йони също така се свързват с отрицателно заредените кислородни рецептори в бактериите, поради което среброто може да се бори с вредните инфекции и заболявания.

Ако вече сте готови да бъдете по-красиви и здрави, вижте как да изберете сребърен медальон с камък!

1