Линк билдинг

 Линк билдинг

Как се съставя линк билдинг план?

Линк билдинг – понятие, което повечето от представителите на  дигиталните агенции много добре знаят, но все пак, ако приемем, че не знаете какво е това, то сега ще Ви разясним.

Линк билдинг – това е процес по изграждане на връзки, на линкове, препратки.

Добрият линк билдинг включва огромен набор от препратки, сочещи даден сайт, но не каквито и да е препратки, а специални, целенасочени, със същата тематика.

Един сайт, колкото по-голяма тежест има, толкова по-добре за пред търсещите машини.

Тежестта може да се измери по няколко домейн параметри, а може и по органичния трафик.

Авторитет на домейна – това е един от важните показатели, който се влияе от възрастта му, от препратките, които го сочат, както и от качеството на сайта.

За ефективен линк билдинг е добре да имате съставен план.

Ето и как се съставя подобен план…

  1. Създаване на качествено съдържание, което да привлича вниманието.

Може би Ви се струва нещо елементарно, но когато включите полезно и качествено съдържание за линк билдинг, то тогава ще постигнете по-добри резултати, при това по-бързо.

Важно е съдържанието, което създавате да е нишово, да е в областта, в която е клиентският Ви сайт. Например, ако сте оптимизатор на сайт за счетоводни услуги, то статията трябва да е свързана със счетоводството.

  • Подберете сайтове, които позволяват публикуване на Ваши статии с линкове.

Създаването на съдържание не е достатъчно. То трябва да бъде публикувано. Желателно е, за да получите тежест към Вашият домейн, да го публикувате в реновирани издания.

  • Създайте си тематични спомагателни сайтове

В тази точка е важно да знаете, че трябва да създадете спомагателен сайт, да го развиете и едва тогава да посочите линк към Вашият сайт от него.

Обобщение на статията

Колкото по -популярен става вашият сайт, толкова по -лесно е да получите качествени обратни връзки към него. Трябва обаче да започнете изграждането на връзки рано, особено ако искате вашият сайт да бъде успешен от самото начало. Без връзки от други реномирани сайтове, търсачките може да смятат, че съдържанието ви не заслужава високо класиране. Това може да доведе до загуба на много потенциален трафик. Има много бързи начини да получите обратни връзки към вашия сайт (например публикуване във форуми или в секции за коментари с помощта на връзки), но те не се препоръчват.

Съсредоточете се върху създаването на качествено съдържание. Намерете възможности за публикуване на статии като гост автори в реномирани сайтове във вашата ниша.

Надяваме се, че статията Ви е била полезна.

1