Пижами за детската градина – пижами за момичета и момчета

 Пижами за детската градина – пижами за момичета и момчета

Малките момичета, като едни бъдещи дами, са по-претенциозни при избора на техни дрехи, в това число и на пижами. Техните комплекти могат да бъдат от блузка и панталони, които в топло време могат да бъдат заменени от къси панталони и тениска. А за лятото е добре пижамите да са от памук или трикотаж. За студените нощи –  полар, фланелена материя или топъл трикотаж за да са пижамките топли.

С особено удобство се отличават пижамите – гащеризони. Те са модни, естетични и малките дами ще намерят със сигурност нещо по своя вкус. А родителите ще оценят удобството на тези изделия, защото по тях, като правило, няма декор, копчета и всякакви детайли, пречещи на децата.

Пижамите за момчета често варират по цвят: сини, сиви, небесносини са преобладаващите момчешки цветове. Тук е важно да кажем, че трябва да сме внимателни към тъмните нюанси като черен, тъмносин, тъмнозелен. Неукрепналата детска психика може отрицателно да реагира на тези цветове и детето да бъде тревожно и напрегнато. И тук моделите и материите зависят от сезона. Отличен избор са пижами от трикотаж, флис /нетъкан текстил/, памук или фланела. За хладното време се препоръчват топли панталони и блуза, а за лятото – шорти и мека, свободна тениска, риза или потник.

Пижамките за детската градина могат да направят почивката на вашите деца по-приятна, ако са уютни, красиви и любими. За детската градина се постарайте да подберете максимално удобна за използване пижама, която вашето дете ще може само да облича и съблича. Най практичен вариант ще бъде комплект от две части – удобна блуза или риза и панталонки. Хубаво е предвидливо да си набавите няколко такива комплекта, защото пижамите се делят на топли и леки – зимни и летни.

И нека да напомним, че детската пижама трябва много внимателно да бъде избирана. Тя трябва да е мека, лека, приятна на пипане, от качествена и дишаща материя. Днешните красиви пижами и за момичета, и за момчета са с рисунки, щампи, любими герои и всякакви декорации. С цел безопасността на вашите деца, постарайте се да избягвате комплекти с множество декоративни елементи като ленти, пайети, мъниста, връзки и ципове.

1