Спално бельо

 Спално бельо

Един от важните аксесоари за качествения сън е именно спалното бельо, затова трябва да избирате много внимателно. Съществуват много и различни видове спално бельо и материали, от които би могло да се изработи, както се предлага в много различни десени и цветове. Спалното бельо е от изключителна важност както за здравето, така и за комфорта през цялата нощ. Ако имате проблемна кожа или сте склонни към алергия е добре да се посъветвате с консултант и той да ви препоръча най-доброто за вашият случай.

Как по-точно да изберем качествено спално бельо? Има много предложения на пазара но не всички са с високо качество. Ето за това сега ще ви запознаем с видовете материи спално бельо.

Първото нещо от което трябва да се поинтересувате при избора на спално бельо е броят на нишките в него. Обикновено варират в рамките от 50 до 1000. Но, когато става въпрос за спално бельо изработено от памук броят им не трябва да е повече от 600 нишки. Едни от най-качествените материи за спално бельо са бамбукът, памукът и ленът. Памукът е най-често срещаният материал за спално бельо, той е практичен и през него много по лесно циркулира въздух, като не причинява запарване и изпотяване, също така при изпиране съхне много бързо. От него се произвеждат няколко вида тъкани за спално бельо и ранфорс е един от тях. Памукът Ранфорс се отличава от другите видове платове, защото тъканта има по-висока плътност и следователно е по-здрава. Характеризира се с ниска свиваемост и по-голяма мекота. Спалните комплекти изработени от Ранфорс са хипоалергенни и са подходящи за хора с проблемна кожа.

spalno-belyo-chudesen-izbor-za-podaryk

Друг вид материал за спално бельо е коприната. Спалното бельо изработено от естествена коприна е луксозно и изящно. Коприната е изключително приятна на усещане и е подходяща за всеки сезон.

Комплектите от естествена коприна, обикновено държат по-висока цена и за това се водят луксозни.

Най-издръжливия материал за направата на спално бельо е ленът. Единствения недостатък при него е, че изключително трудно се поддава на гладене.

Сатененото спално бельо е по-меко на усещане, но това означава, че има повече вложени нишки от-горе, от колкото отдолу, което го прави по-слаб като материал и бързо ще се захаби.

luksozno-belxo-ot-koprina

Бамбуковите комплекти са също едни от най-предпочитаните и са чудесен избор за всеки дом. Спалното бельо от този материал има свойствата да абсорбира влагата и не позволява размножаването на бактерии.

Друга много важна роля при избора на спално бельо играе и цвета. Всички хора реагират по различен начин на различните цветове, за това е важно да избирате добре. Добре е да се насочите към успокояващите цветове, така ще се чувствате много по-отпочинали на сутринта.

Не се препоръчва спално бельо от плат с изкуствена материя, защото се запушват порите на кожата и не абсорбират добре влагата от нея.

Добре е преди да закупите спално бельо да се консултирате със специалист, дали е подходяща за вас определена материя.  Луксозното спално бельо е чудесен избор за подарък или просто да зарадвате любим човек.

Ако все още се чудите от къде да закупите спално бельо, разгледайте моделите предлагани от матраци ТЕД. Те предлагат много и различни модели спални комплекти. Сред най-предпочитаните са комплектите  спално бельо от 5 части. Комплекта съдържа чаршаф, 2 броя калъфки за възглавници и 2 броя пликове за завивки. Предлагат се и по-малки спални комплекти, които включват чаршаф, плик и 2 броя калъфки за възглавници. Освен дизайна и личните ви предпочитания в основата при избор на спално бельо, стои размера на пликовете. Плика трябва да съответства, като размер на завивката, която ще използвате. Но ако все пак сте намерили подходящото спално бельо за вас е добре да се погрижите много добре за него, за да се запази и да се използва по-дълго време.

1