Интервюто с Радев предизборна агитация в полза на БСП?

 Интервюто с Радев предизборна агитация в полза на БСП?

Читател: Налагаше ли нещо да бъде проведено това интервю точно сега – седмица преди изборите?

Президентът Радев по „Панорама”. Българската общественост получи възможност да добие по-ясна представа кого е избрала за държавен глава.  Интервюто на президента намери място  в онлайн новините и предизвика разнопосочни мнения, като критичните преобладават.

Ето част от първите коментари:

….

Браво, господин президент! Затвърдихте убеждението ми, че може да имате мек глас, но характерът ви е твърд! Отговорихте на всички въпроси, не избягахте, както правят други наши „знаменитости”… Гордея се с вас!

….

Не остави нито един въпрос без отговор и какво от това? И заради това казвате „Велик е!” Възторгът ви е много извън допустимите габарити… Всички знаем, че въпросите се дават предварително на политиците, така че не му приписвайте несъществуваща опитност.  Имал е време да обмисли как да отговори. А на много въпроси той не беше убедителен.

….

Съжалявам, г-н Радев, но отговорите на някои ваши въпроси имат други отговори. След две години може да станете независим, сега още не сте. И все пак не съжалявам, че гласувах за вас, защото друг избор нямаше.

….

За дебютант в политиката трудно може да се приеме, че сам е избрал министрите за служебния кабинет, водейки се (по негови думи) от техните качества. Подобна самостоятелност предполага достатъчно дълго присъствие в обществения живот, разнообразни контакти, а в биографията на Радев има само самолети.

….

Интересен е отговорът му за санкциите срещу Русия. Не казва че търпим някакви загуби, ами говори, че се разединявала Европа, това е нещо ново и е различно от това, което говори Нинова.

….

Това е най-слабото и некомпетентно служебно правителство. Пълно с ренегати, некадърници и сламени човечета/поставени лица! Стоял зад всяко уволнение, защото, видиш ли, имало сигнали. Абе то сигнали има срещу тези, които най-много работят и засягат интереси . Срещу тебе нямаше ли сигнали – примерно, че си назначил Десислава, че си договарял с руснаци Ремонта на МИГ-овете. Ако ние гледахме тези сигнали, трябваше да те изгонят от армията.

….

На теб ли да вярвам или на делата на „твоите“ министри, които за да изпълнят списъка с уволнения, се коалираха с най-корумпираните служители в министерствата, и разчистват наред позиции да наредят корупционни обръчи. Мога да ти кажа и точно кои бизнес интереси обслужваш и как мътиш една тройна коалиция между БСП , Патриоти и ДПС.  ПРОСТО СИ ПОРЕДНИЯ ДЕМАГОГ.

….

Радев за уволненията: Няма смени на политически принцип. А у нас всички назначения са на политически принцип! Назначават се само верни на запада слуги, зомбита и агенти, и затова не се налага да се уволняват!!

….

Не просто са политически, а са 100% политически уволнения! Част от тях са напълно справедливи и оправдани, но е добре да не се лицемери и да се признае, че са абсолютно политически уволнения! Заешка душица носи този човечец…

….

Този човек се взе много на сериозно. Забрави, че е избран само защото конкурент му беше тетка цачева. Верно, че плевню беше мишка, този пък е летяща мишка. Един послушко, марионетка на червената олигархия, която пък е марионетка на Кремъл. С малко евро-американско лустро за камуфлаж…

….

Каките са му дали нова опорна точка – предизборно да говори за корупционни практики, подплатено с масовата смяна на кадри във всички държавни институции, и това си е работа в полза на БСП ДПС коалицията. След месец , два съда ще каже, че е нямало корупция, или поне че не е била толкова масова, но предизборната работа на Радев ще си е свършила работата.

….

Ако избирателите имаха възможност да го слушат и виждат повече по време на кампанията, вероятно на балотажа щеше да се дуелира с  Каракачанов. Нищо лично, но спокойният му и равен тон  продължава да напомнят енорийски свещеник по време на панахида…  Корнелия Нинова и свитата й постъпиха хитро като го скриха от народа, защото точно в предизборните кампании се  налага да повишиш тон, да заявиш по-категорична позиция. Радев това не го умее – характерът му е такъв….

….

Стефан Данаилов преди месеци призна, че по време на кампанията Радев израснал. Което ще рече, че е бил достатъчно зле в началото, за да го пазят от досег с широката публика?!?Сега е малко по-добре, но още носи срама на челото, че е кукла на конци в ръцете на каки в перманентен мен*ис.

….

Налагаше ли нещо да бъде проведено това интервю точно сега – седмица преди изборите? Нищо не го налагаше, освен интереса на БСП да си наелектризират електората. Но ако бяха го направили в следващия петък, щеше да бъде много очебийно, нали? Та това е интервю е най-наглата предизборна реклама и подкрепа в полза на определена политическа сила!!! И този човек ще ми говори, че взима лично решенията си!!!    Мен ме беше срам да гледам как този човек, за когото съм гласувал, яде ефирно време и говори общи лафове по ТВ, само и само на публиката да бъде припомнено, кой точно го е издигнал!

Наглите от БСП- дано спечелите най-после и да мирясате! Няма човек, до който сте се докоснали, да не сте превърнали в посмешище! Дано Господ да ви прости, аз няма да мога. /Бай Митко

Източник: Интернет

1