Успешни маркетингови подходи за реализиране на сделки с недвижими имоти

 Успешни маркетингови подходи за реализиране на сделки с недвижими имоти

Пандемията засегна не само личния живот на хората, но всички сфери на тяхната дейност. Промени настъпиха и в пазара на жилища, най-важните от които са все по-широкият профил на купувачите и засилената дигитализация.

Според агенциите за недвижими имоти вече има сделки, при които физическата среща между страните става едва при завършващата фаза – нотариалното изповядване на сделката. VR и AR технологиите при този иначе консервативен пазар стават все по-популярни. Причината е не само на пандемичната обстановка, която изисква да се минимизират огледите, но и това, че спестяват време и са предпочитани от ключовите купувачи и наематели на жилища  – представителите на милениал поколението.

Виртуалните разходки, огледите онлайн, предварителните договори с електронен подпис – това са само част от новите маркетингови подходи, с които се реализират много успешни сделки с недвижими имоти Бургас и др. от агенция за недвижими имоти “Хоумстед”.

Как помагат виртуалните обиколки при продажбата на имот

Като иновативна технология виртуалните огледи целят чрез една 360 –градусова обиколка, показана от брокера или агенцията, клиентът да добие максимално реалистична представа за имота.

С помощта на дигиталните технологии виртуалните обиколки се превръщат в полезен инструмент за продажба на имот поради много предимства:

  • Не са ангажиращи

Преди реално да наемат или купят имот, купувачите извършват множество виртуални огледи. Получават отлична представа за имотите, които биха отговорили на изискванията им, и след това решението им е максимално информирано. В същото време брокерите имат възможност да получат клиенти, които са много по-близо до затваряне на сделката.

  • Облекчават брокера

Виртуалните огледи всъщност заместват първоначалния оглед. След това клиентите ще планират реален оглед само на онези имоти, които са най-интересни за тях. Всеки виртуален оглед гарантира, че вторичният реален оглед е квалифициран. По този начин се спестява време и ресурси на брокера, за да бъде ефективен при изпълнението на други задачи.

  • Подобряват стойността на онлайн маркетинга

Наличието на услуга като виртуален оглед може да повиши стойността на онлайн маркетинга, тъй като ще отличи дадена агенция или брокер от конкуренцията. Иновативното решение за виртуална обиколка създава възможност да се привлекат  повече клиенти и да се осигури повече време за тяхното обслужване.

  • Полезни за купувача

Триизмерното представяне на виртуалното пространство при 360-градусовата обиколка се отчита от клиентите като точно и завладяващо. Те спестяват време, което би им отнело пътуването за първоначалния оглед. Интерактивната виртуална обиколка е много по-добра от една обикновена снимка.

Технологията позволява разглеждането на имот едновременно от няколко устройства без някакви допълнителни изтегляния. Освен това може да се реализира и споделяне на виртуалния оглед с трети лица – например партньор на купувача.

  • Улесняват хора с увреждания

Виртуалната обиколка е огромно улеснение за хора, които са трудно подвижни или със специални нужди. Ако търсят дом, ще избегнат предприемането на изтощителни пътувания, за да се убедят, че точно този имот задоволява изискванията им.

  • Помагат на продавачите

Вероятността продавачът да намери купувач на имота си по-бързо след виртуален оглед е по-голяма. Имотът може да се разглежда онлайн по всяко време, а според статистиките поне 60% от огледите стават вечер или през почивните дни. Виртуалният оглед позволява имотът да бъде разгледан на дневна светлина от купувача.

За повече виртуална информация – заснемане с дрон

Все повече агенции на недвижими имоти предлагат услугата заснемане с дрон. Направено професионално, то се превръща в необходимост поради няколко причини:

  1. Рационализира процесите на покупка и продажба

По-голямо количество визуална информация носи ползи и за брокера, и за купувача. Потенциалните купувачи не са ограничени вече само с разглеждането на сателитни изображения. Скъпо излизат и въздушните фотосесии със самолет или хеликоптер. Брокерите, които са обучени да заснемат видео с дрон, го правят на разумна цена, а ползата е, че осигуряват ефектна и подробна информация.

  • Продава повече и повишава имиджа

Едно видео заснемане с дрон е не само добра реклама на самия имот, но и на брокера и съответно на агенцията. Тази сравнително нова услуга показва, че брокерът се опитва да бъде различен, оригинален, а това се отчита като голям плюс от купувачите.

  • Обогатява представата за по-големите имоти

Въпреки че заснемането с дрон може да се реализира за всеки един имот, особено подходящо е за по-големите, защото от земята заснемането им не дава толкова добър резултат. Такива имоти имат в двора си басейни, игрища, алеи и др. Рекламата с дрон помага на потенциалните купувачи да придобият по-добра представа за конкретния имот, преди му направят реален оглед.

Клиентите могат да видят отвисоко и забележителности, както и удобства, което да повлиява на решението им за покупка. Емоциите от такъв вид реклами наистина привличат, защото освен домът, начинът на живот също е важен.

Атрактивни за маркетиране и ефективни за работата, виртуалните обиколки и заснемането на недвижими имоти София с дрон са само част от дигиталните технологии, които отдавна не са само атракция, но и се налагат като стандарт. Присъствието на бизнеса с недвижими имоти в дигитална среда е вече един от задължителните елементи за постигане на успех.

1