Използване на боя за коса в домашни условия – съвети и трикове от професионалистите

 Използване на боя за коса в домашни условия – съвети и трикове от професионалистите

Използването на боя за коса е изключително широко застъпено сред дамите – независимо дали искате да прикриете побелелите си корени, или пък желаете да смените прическата и цвета на косата си. В днешно време почти всяка дама използва или е използвала боя за коса – и докато е винаги опция да посетим коафьор във фризьорски салон, то е възможно и самостоятелно вкъщи да пристъпим към оцветяването на косата.

Все по-забързаното ежедневие и липсата на свободно време са само част от причините, поради които бихте могли да изберете да си спестите посещението при фризьора. Напоследък тенденциите при цветовете на косите се завръщат към базисните цветове без особено преплитане на багри и нюанси – това също позволява дори и на непрофесионалистите да се заемат с подобно начинание у дома.

В днешната статия с удоволствие ще ви запознаем с няколко съвета и препоръки, включващи използването на боя за коса в домашни условия

Разбира се, първо следва да започнем със селектирането на подходящия цвят и подходящата боя за коса спрямо спецификите и нуждите на вашата коса. По правило в домашни условия следва да боядисвате косата си, ако искате да я изсветлите или по-тъмните с до два тона – за по-дръзки и категорични промени определено ви препоръчваме да посетите салон. Ако целта ви е да прикриете белите коси, то със сигурност заложете на амонячна боя за коса, тъй като е по-силна и цветът се запазва по-дълго и трайно.

Винаги използвайте ръкавици, докато се боядисвайте у дома. Спазвайте указаното на кутията на боята за коса време за престой с продукта и винаги след измиване фиксирайте със стабилизиращ шампоан, запазващ и щадящ новия цвят.

Какви други препоръки ни дават специалистите, що се отнася до използването на боя за коса вкъщи

Както вече споменахме, прибягвайте до боядисване в домашни условия, само ако боравите с един цвят боя или ако желаете да покриете корените на косата си. За по-специфични прически като кичури, омбре или балеаж със сигурност е препоръчително да се обърнете към професионалист фризьор.

Колко често ще използвате боя за коса зависи от спецификите на собствената ви коса – някои фоликули задържат пигмента далеч по-дълго, в сравнение с други. Наблюдавайте косата си и сами преценете колко често ще желаете да нанасяте боя.

Фризьорите препоръчват също и използването на козметика, специално пригодена за нуждите на боядисаната коса. Включете в седмичната си грижа и рутина шампоан, балсам и маска, създадени специално за употреба при боядисана коса. Формулите им помагат задържането и обновяването на цвета, придаващи на косата ви сияйност, еластичност и красива визия.

1